Jeg har vokst opp med Nikkel-kadmiumbatterier (NiCd-batterier) på 1.2 volt og typisk rundt 400-600 mAh. Ikke spesielt imponert over disse, så gode AA batteri har vært min venn på tur. Disse passer i hodelykta, GPSen etc.

Men tidene forandrer seg, og min trofaste Princeton tec apex extreme har slitt med ledingsbrudd, og viser seg at ikke tåler bensin, brytergummien blir hard.

Men etter ca 10 års mye og hard bruk, var nok tiden inne til å få seg noe nytt. Fant en nesten ikke brukt en på finn til noen hundre kr. Men til universalbruk er den klumpete med batteripakka i lomma. Virker i 200 timer, og kulde er ikke noe problem. Det var nok på tide å tenke litt nytt, og ta sjangsen på å bytte ut AA systemet.

Det ble en Zebralight H600Fw Mk IV 18650 XHP35 Floody Neutral White  som er vel lik den som @a_aa har. Grunn til valget var ønske om en vanntett lykt, uten ledning og som hadde både god lysstyrke, men ikke minst kunne justeres veldig langt ned. Når jeg er på tur om kvelden trenger jeg ikke mye lys. Men liker ikke spotlys, og veldig kaldt lys. Tittet på armytech, men de tåler ikke så mye vann som oppgitt, så de gikk ut. Nitecore kan ikke programmeres til så lite lys jeg ønsket. Zebralight har et bra utvalg, og er kjent for høy kvalitet. Pris var i dette tilfelle ikke et kriterie, men funksjoner og brukervennlighet sto i høysete. Tror dette blir billigere på sikt, da det har gått med en del AA batteri gjennom tiden.

• Light Output (runtimes)

◦ High:        H1  1358 Lm (PID, )   or  H2 849 Lm (PID, )/487 Lm (PID, )/256 Lm ()

◦ Medium:  M1  124 Lm ()   or   M2 55 Lm ()/22.2 Lm ()/8.3 Lm ()

◦ Low:         L1  2.8 Lm ()  or  L2 0.9 Lm ()/0.26 Lm ()/0.07 Lm

Valgt gode 18650 batteri fra Olight på 3600 mAh. Disse har den nødvendige beskyttelsen som @SnorreL gjorde meg oppmerksom på. Kjøpte 3 stk, slik at det bør holde til en normal tur på 10 dager.

For å få ladet de, ble det en Nitecore F2 lader/batteribank i ett som jeg fikk et tips av i tråden til @Bjørn J. Da har jeg også en nødlander på oppgitte 8200 mAh.

For å beskytte batteriene kjøpte jeg fra eBay Silicone Sleeve Protective Cover Case For 18650 Battery Pouch

Så langt ser både kapasitet og funksjoner til å fylle de krav jeg hadde, men det er vel bare test over tid som kan svare på om overgangen fra AA til 18650 blir vellykket.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder