IMG_4059.thumb.JPG.130f7d50b91077edfeb6c8b3aad3f4cc.JPG

Vi jakter alltid på det perfekte. Det være seg telt, soveposer, brennere etc. Men med forskjellig turer, blir det for mye utstyr. For mye!

Hva har jeg gjort, hva burde jeg gjort, hvilke feller finnes?

Hva har jeg gjort:

Kjøpt rimelig utstyr eller kjøpt ting som passet perfekt for turen jeg skulle på.

Hva burde jeg gjort:

Kjøpt kvalitetsutstyr, unngått å ha så mye fokus på vekt.

Klassiske feil, som jeg ser gjentar seg, er at mange kjøper ting de tror de må ha for å dra på tur. E-bay og nett-shopping er for mange viktigere enn å dra på tur. Kjøper jeg bare den -da så kan kan jeg reise på den turen også. Resultatet er at sekken er så tung at de ikke kommer over dørstokkmila.

Sannheten er at med en passe stor sekk som passer din rygg, et normalt telt som ikke er Superlight, en varm god sovepose som er komprimerbar, et tykt skumunderlag og et lite  stormkjøkken på gass – kan du ta sikkert 95% av de normale turene som er. Har du tatt noen turer, vet du av erfaring hva de siste 5%’ene er og slipper å lese denne tråden. Ikke veier sekken med dette så mye heller. Det er alt det andre som puttes oppi som ødelegger totalvekta.

Så oppfordringen er: Kjøp ting som varer – og kan brukes hele året = turglede  og heller bruk tia på tur.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder