Det er et sjelden flott sted i Hole, ned i bygda og det er Naturreservatet som heter Lemostangen. Litt forrvirring om navn, på kartet står det Limovnstangen. Område heter også på kartet kartet Rytteråker, men på folkemunne Rytteraker, så det er best kjent som Rytteagertangen.

Det har vært et teglverk ute på tangen.

Grunn til at det er et naturreservat er berggrunnen, det er derfor ikke lov å fyre bål her, noe det syndes mot, trolig på grunn av mangel på kunnskap og lite merking. De er ei heller lov med teltslaging.

Veien hit er privat og smal, selv om den har asfalt, mye skilt om privat vei og parkering forbudt. Litt langt å gå på asfalt, så de minste sliter litt.

Men de som virkelig er lokalkjente parkerer på Løken Barnehage istede for på Borgeng (Byggtorvet Ringbygg) Håper at denne turen blir en 10 på topp tur neste år.

Den gule streken er der hvor vi gikk, den røde ringen er Løken og stien forbi gapahuken.

Det blir bygget en ny flott gapahuk her, med strøm og bålplass. Du går på nedsiden her.

Stien går akkurat på nedsiden av Heksehuset. Går du denne veien, slipper du ca 700 meter med asfalt hver vei. Følger du stien gjennom skogen kommer du ut ved gården hvor bygdebakeriet ligger.

Flott utsikt til Svartøya og Finnemarka

Det er et fint sted å raste, og i og med at det er en tange, kan du nesten alltid finne litt le for vinden.

Forsøk på instabilde. Storøya i bakgrunn.

Litt fint at fjellvettreglene har kommet på kvikklunsjen igjen, greit å repetere av og til. Får litt mindre dårlig samvittighet for å ha spist en da.

Typisk fjellformasjoner på tangen

Det burde stått litt mere info på skiltet etter min mening.

Mest populære plassen på tangen, alle vil sitte her når det er fint vær.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder