Veldig lite biler her i dag, ingen som hadde parkert langs veien. Det kan være opptil 100 biler her. De fleste går til Mørkgonga.

RT skiltene står og viser vei.

Kjekt med kart, mange er her bare med Google.

Skardsveien er litt steinete, om mange er slitne etter å ha gått hele runden om Mørkgonga og Gyrihaugen. De fleste steder er det ikke utsikt, slik som bildene normalt viser.

Mørkgonga er et utrolig syn sett nedifra, ei riktig kløft i bergveggen.

Siden det ikke er sikret og ikke ufarlig har DNT fjerner skiltene til selve Mørkgonga. Heldigvis er Ringerike turistforening sitt skilt der ennå.

Dette skiltet om løse steiner henger ved stien opp til Mørkgonga. Litt synd at de ikke gir konkret info om når det er farlig, isteden for å bare gi advarseler. Det er om våren når isen smelter, og under regnvær at det kommer steiner. Da bør du ikke gå der.

Den øvre delen er fin å gå, men ikke mye utsikt her heller.

Nesten på toppen går Skardsveien gjennom rast, her ser du bergveggen utrolig fint, noe mange går glipp av når de går ned.

Her ser du Sundvollen, alle øyene i Tyrifjorden, Kroksund, Vik og Steinsåsen utrolig fint. 

Småøyene og jeg ser helt til pappas hus.

Her ligger Migarn

Her ser du Steinsletta, Herøya, og Nordfjorden.

Et panoramabilde av utsikten fra Skardsveien, du ser Elvika også.

Det er heldigvis dyr på skogen, så viktig at grinda er igjen, 10 på topp sin postkasse er også her. Det var dagens mål for min tur. Til høyre ser du DNT skilt, her går en virkelig godbit og det er stien bort til Pipestein/Lårviktjærnet. Men denne er det utrolig få som går.

Lokalt blir denne bare kalt for Migarn. Navnet er nok litt for at den kommer fra Migartjern, pluss at den bare miger (tisser) når det har regnet eller er vårløsning. Da står sprutende betydelig lenger ut. Derav oppnavnet. Den ligger 25 meter opp en bratt sti fra Skardsveien, ok å gå opp, litt værre ned.

En flott foss.

Flott med slike infoskilt på begge språk.

Litt artig å se hovedveien opp til toppen av Steinsåsen, Rudvangveien.

Bra trim?

La ut dette på insta.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder