Fikk mulighet til å bli med en dag på skauen og sitte på med løypemaskina, ble en flott dag?

Kjell gjør seg klar.

Tverrfres på løypemaskin. Dette er tredje siste del i det som setter spor. Men før dette har skjær, belter lagt et best mulig grunnlag

Sporfres på løypemaskin. Dette er nest siste del i det som setter spor. Men før dette har skjær, belter, tverrfres og sporfres lagt et best mulig grunnlag, og etter dette kommer sporklosser og kniver. En løypemaskin er en liten fabrikk, og mye kan justeres. Det kreves erfaring og kunnskap

Kniver og sporklosser på løypemaskin.

Dette er siste del i det som setter spor. Men før dette har skjær, belter, tverrfres og sporfres lagt et best mulig grunnlag.

Display på løypemaskin. Det er mye som kan justeres og endres på en løypemaskin, i tillegg er det en drøss med brytere og spaker. Blide er fra lysløypa på Kleiva.

Det har gått en mår i løypa, fra Kleivstua og nesten til Sørsetera. Den går for det meste i sporet, sikkert på grunn av at der er det hardest. Snø og sludd i lufta.

Vi kom over en Hønsehauk som spiste ei skjære midt i løypa. Et artig syn. Bildet ble ikke det beste, tatt med mobil gjennom frontruta.

Ikke lurt å spise midt i løypa, den fløy opp når vi kom, men ett artig syn.

Masse fjør etter hønsehaukens måltid. Den har rensket av fjæra, men ble skremt, og testen av skrotten ligger igjen. Mulig den var mett, siden den ikke tok med resten.

Flatt lys, og krevende å kjøre her på Toresplassløypa. Bra disse gutta er lommekjent!

Mye vann i terrenget, dette er også fra Toresplassløypa. Men her har det vært gjort en god jobb, så vannet er ikke i traseen.

Dukka opp en stein, trolig rullet ned fra skråningen. Kjell var ut å plukket. Han går å plukket stein her før snøen kommer.  Toresplassløypa.

Det er en del som har skøyteski, eller ski som egner seg for nullføre. Både Djupedalsveien og Toresplassløypa her fine forhold, selv om det er grått og tåkete. Bilde et fra Høymyr.

Det ser lett ut når løypene er ferdig, rette og flotte, men det krever konsentrasjon og erfaring for å få dette til. Kjell styrer løypemaskina med stødig hånd.

Snøgrensa i Djupedalen. Djupedalen er dyp, og vi ser at noe av nedbøren har kommet som regn, for så å gå over til snø. Veien er flott å lage skiløyper på når det er lite snø.

En skiløper nyter helt ferske spor bak løypemaskina i Djupedalsveien. Han holder en brukbar avstand, og er nok glad for nykjørte løyper.

Ekstra krevende å kjøre når noen henger bak, bilde fra speilet. Djupedalsveien.

Djupedalsveien har flotte forhold. Det har snødd, og Djupedalsveien får en oppfrisking. En flink skiløper som stopper opp og står rolig på et sted slik at passering kan skje på en trygg måte.

Snøen fordeler seg foran tverrfresen. En fres, banker ut lufta, og jevner, slik at løypa skal bli best mulig.

Her er også et av samme motiv ved Auretjernsbekken.

Det kreves tilrettelegging for å få til skiløyper, her er ei bru over Auretjernsbekken, og løypemaskina lager flott spor!  Det er ikke tæle i bakken og mye vann i terrenget.

Alltid spennende å se hvor mange biler det er på Høymyr. Vi har møtt noen, men det er flere løyper som kan gåes, så antall biler kan variere en del.

Det er mindre snø som har kommet ned på bakken i linjeløypa, men det blir delvis sporsatt her også. Men i skogen hadde det vært fint med mer snø.

Vi stoppet 2 ganger og tok litt bilder. Men lyset var ikke av det beste i dag. Men ble i de minste et bra bilde fra Auretjernsbekken. Testet ut det nye kamera.

Mulighet til å overnatte i Stabburet på Sørsetera. Kate låser opp, og viser fra, stabubburet som blir leid ut. Her er det mulig å sove over for 2 stk. Smart om du har tenkt å gå Nordmarka på langs, men ikke ønsker å gå alt på en dag.

Ovnen varmer bra i Stabburet på Sørsetera. Her er det mulig å sove over for 2 stk. Smart om du har tenkt å gå Nordmarka på langs, men ikke ønsker å gå alt på en dag. Det er stoler, dobbeltseng, komfyr og alt du trenger. Utedo som seg hør å bør på ei seter.

Peisen brenner, vaffelene er klare til å fortæres. Det er ekte nullføre i dag, og peisen er i bruk til å tørke hansker også. Ekte peis hører med i ei markastue.

2 x langbord på Sørsetera. Det er konsert med «Gutta på skauen» i kveld, og rigging er i full gang. Blir nok en trivelig kveld!

Juletreet er på plass på Sørsetera, og «Gutta på skauen» skal holde konsert i kveld. Litt artig med et juletre som ikke er helt rett også. I følge gamle tradisjoner sulle det tas et tre som ikke ville bli et bra tre til planker. Det ble da tatt tre som ikke var rette, eller sto for tett inntil andre tre.

Var med på hele runden mellom Sørsetera og Sollihøgda.

Skiforeningens insta

Bra respons ?


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder