Hadde vel tenkt å ta en hviledag hjemme, men fikk se at de gikk på skøyter på Sælabonn på Facebook. Hadde ikke trodd det var klart nok til å få brukbar is pga tåka. Har jo sjekket ganske nøye på Steinsfjorden de siste dagene…..

Isen ved Kroksund over mot Sundvolden. -5 grader og tåke/lavt skydekke.

Isen ved Kroksund, rett ved brygga. Litt dårlig hold i den, og den hadde litt tykkelse – ca 7 cm. Men ikke stålis, mer snøis.

Svak is/Dårlig kvalitet ved Kroksund og Vik, bedre iskvalitet ved Steinsåsen dvs nyere is. Den er dog tynnere. Vanskelig å lese skillelinjene mellom hvordan isen har lagt seg.

Grå dag ved Sælabonn ved Svensrud brygge. Ved Sælabonn naturreservat var det stille i dag, og lite fugler å se. Det har lagt seg is på det grunne området. Krokskogens rygg og sola er borte i det lave skysystemet. 

Bra infoskilt.

Plumpet litt når jeg skulle ut på isen, med ene beinet. Burde gått ut ved brygga.

Skøytespor på Sælabonn. RegObs fikk litt data.

Det er flere som testet skøytene sine her i dag, ca 6-7 cm is. Men det er ufattelig grunt her innerst i bukta. Plumper du du blir du bare våt til knea omtrent.

Men husk utstyr og kompetanse om du skal test ut isen, og ikke vær alene. 

Isstaven står på gjørmebunn – Sælabonn naturreservat. Men fint å teste skøyteferdighetene på grunt vann. Husk nødvendig utstyr og kompetanse, selv om du vet det er grunt slik som her. 

Noen har laget en snømann – med utenlandsk preg. Tipper det er noen fra et annet land enn Norge som har laget denne. De norske snømennene har som regel blitt laget av 3 snøballer, og ikke 2 som denne.  En fint laget, forseggjort med mye pynt og skjerf av halm og strå. I bakgrunn ser vi Svarstad og Ulleren. Bildet er tatt innerst i Sælabonn ved Svensrud brygge. 

Vanskelig å lese isen, tipper store forskjeller i istykkelsen. Det er værtfall en dag som ikke syns muligens også 2 dager. Bilde tatt fra E16 vannførhjemmet.

RegObs fikk litt input. Målt like ved land.

En natt med klarvær og det hadde vært skøyteis over mye av fjorden. Men er meldt mildvær.

Her har isen lagt seg i 3 eller 4 steg, muligens 5 om du tar med småøyene. Ikke lette å se hvor grensene går.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder