Fikk melding om at Øyangen var blank. Så vi tok sjangsen. Ok is på det store bassenget, men mer ruglete og grovt i kantene. Men varmt i sola, kram snø og vi fikk påskefølelsen, og tenkte på om vi burde ha smurt oss☀️ 

Sola er lav og isen er glatt. Noen går på skøyter og noen pilker.

Åpent ved nes – som vanlig ved mye vind som er varm.

Så langt nord kom vi.

1 pause, håpløst å ta et bra bilde i lav sol.

Terningen på Øyangen. På denne Steinen har noen malt røde prikker, sikkert på grunn av dens firkantede form. Glade turskøytere har terningkast 6.

Vinden har tatt tak ved Dammen på Øyangen. Isen som er igjen er sikkert 15 cm tykk. Ispigger og kunnskap kreves.

Ekspress fart på bålet, ferdig kløvd ved, og litt rødsprit gjør susen.

Gutten i røyken. Mat på bål, og bålkaffe høyner turopplevelsen. Men veden ene deltakeren hadde med var sur… derfor røyken?

På alle seriøse turskøyteturer hører et bra bål med, så også i dag. Snøen var kram, og det føles som påske selv i januar. Fikk også lært bort ordet «ordnepinner» for bål- så er ikke bare skøyter som blir lært bort. Fikk til gjengjeld lære noen DNT triks om gruppedynamikk som kan komme godt med på veien videre.

Litt mer snø i kantene.

Bra midt utpå.

Her var det litt overis som glitret, håpløst å ta bilde av.

Nok en dag på turskøyter er over og vi skøyter mot Jonsetangen. Det har vært en sjelden flott dag. Det er tykk is, og en del sprekker, jeg hadde sesongens første fall, landet sikkelig på ryggen, men hadde også hjelm. Det at isen er tykk er ikke en fordel på skøyter 5-10 cm stålis er som regel helt uten sprekker og glattere.

Bålet ebber ut

Så tykk er isen, fra bunn og opp til hansken. Regobs fikk sine data, og sendte de også til løypebasen.

Dagens rute?, heldigvis over 15 km så vi slapp å gå noe ekstra?


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder