Jarle la ut dette:

Tenkte å lufte interessen for en langtur på søndag. Om været holder og den lille snøen som kom i natt smelter, kan det bli veldig bra. Mitt forslag er den klassiske kano-ruta i Nordmarka med start og stopp på Tverrsjøen og ned gjennom vassdraget til Katnosdammen. Dette er en tur på ca 20-25km hvorav ca 3km på vei/sti. Om dette blir for kort eller noen vil forlange turen så er det mulig å fortsette nordover mot Mylla etter retur til Tverrsjøen. Da kan man gå så langt man orker.

Det er en god del steder på disse strekningene som er skumle så dette er dessverre ikke en nybegynner-tur.

Her er en video fra noen som gikk Mylla – Oslo i helga, ca 50 km.

Ut fra dette har jeg startet litt planlegging:

Trasen blir omtrent slik.

Men det har kommet som regn noen steder til 7-8 cm snø på Mylla, så det må sjekkes litt om turen er mulig å gjennomføre pga snø. Men det vil være forhold for skøyter enten på skauen, Holleia, eller Steinsfjorden vil jeg tro ut fra været slik det var meldt i går, så vi får til en tur. ( backup plan)

Vassdraget der er regulert ( blå kant rundt vannet i iskartet) og ser du på hvor de gikk på skridsko, hvor det er merket svake områder og hvor skiforeningen har valgt å legge løypa er det lett å se hvor en må passe seg, de er ofte en sving innom land for å unngå svak is. Legger ved noen bilder. Tegner inn du de svake områdene på et skikart og ruta de som gikk i helga vet du veldig mye før du kommer til stedet. Jeg har også fått gpx fila fra de som gikk i helga. Så da er det bare å sy sammen et opplegg.

Dette er slik jeg tenker.

Søndag ser best ut, da har vannet frosset fast vil jeg anta.

Del 1

Del 2

Kjente svake områder

Skiforeningen har lagt løypene uten om, samt at løyper mellom vann er lettere å gå i, normalt sett.

Er vi heldige kan vi få noe servering på Katnosa også om de har oppe!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder