Lars Monsen har kommet med titan thermoskopp. Alltid ute etter noe som er lettere, og gjerne med mere funksjonalitet.

Her er de jeg har i dag, 0.3 L, 0.35 L med kopp og 0.5 L med kopp

Asaklitt thermokopp koster 80kr hos Clas Ohlson. Holder utrolig bra på varmen, og inneholder ca 3 dl. Dvs en stor kaffekopp. Men holder varmen for bra til min gane, kaffen blir for varm, så må ha med en egen kopp. Vekt og volum går opp, men selv en liten kopp på 20 gram. Så blir litt tungvint i bruk, selv om den er lett. Litt liten om det ikke er mulighet til å koke mer kaffe i løftet av turen. Testvinner i thermokopp test.

Thermos Light and Compact 0.35 L koster 179kr. Holder meget bra på varmen, og har kopp. Mye med på småturer. Men litt tung egentlig. Solid bygget og testvinner denne også. Litt for liten til dagsturer. Men fysisk liten.

Never Lost termos 0,5 L koster 239kr. Nok kaffe for en dag, og har kopp, men holder ikke så godt på varmen. Stål, og koppen løsner, så den er limt med tech7. Har vært med på mange turer.

Lars Monsen har kommet med 2 stk titan thermoser: Lofoten Titanium Flask 360 ML / Vesterålen Titanium Flask 420 ML.

Ikke helt ryddig annonse, det er stor forskjell på M som er million og m som er milli…. De sammenligner også med aluminium thermoser, kan ikke huske sist jeg så en i alu…. Selv mine i stål har bulker, blant annet etter fall på skøyter.

Lofoten rommer noe mindre og er litt lavere, og tar litt mindre plass. Velger du Vesterålen har du 60 ml mer te, kaffe eller vann å drikke. Vekta er nesten den samme: Lofoten veier 210 gram og Vesterålen 230 gram. Lofoten er 20,5 cm høy, Vesterålen 23 cm høy. Til sammenligning er en vanlig 0,5 liters Cola-flaske også 23 cm høy.

Prisen er drøy med 899kr/999kr.

Jeg skal se på de, men tror jeg står over, da jeg i praksis ikke sparer mange gram, og at det mangler kopp. Har ikke sett noe test hvordan de holder på varmen heller, gjort av noen uavhengige.

Test av Thermokopper gjort ved 80 grader ( traktertemp)

Test av små termoser gjort ved 95 Grader.

Så etter 6 timer er ikke 66 grader spesielt bra, mot termoser, og bra mot termokopper.

Sendte de en epost så de kan få rettet opp i SI enheter.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder