Da ble det gjennomført en begynnertur, ei felles bålpause, og en viderekomne tur. Mange nye og for flere første gang på turskøyter! En barriere ble nok brutt i dag?

Vi rakk mye, men måtte gi oss pga snø ❄️som begynte å komme.

Første jeg gjør når jeg ankommer utgangspunktet for å sjekke isen, har den forandret seg fra i går? Den var ca 6 mm tykkere.

Input til RegObs høre med. Fikk også litt input fra min far som ser fjorden fra vinduet hjemme, og så bilen til TJ ved Sundøya. Han hadde noen forslag i går, og regnet med at han sjekket ut isen ved Sundvolden. Dermed hadde jeg en plan B og en plan C.

Den tynneste isen fra i går var ca 5 mm tykkere fra i går. Da visste jeg ganske mye før turen startet.

Jeg hadde lånt turskøyter og kasteliner fra iL Hole Cykelklubb, turskøytene til naboen, konas skøyter og støver, samt at jeg hadde med mine ekstra istaver, skrittstopp og BC sko. Hadde også med snøskyffel hvis det kom snø og jeg måtte merke kanten hvor vi kunne gå på den tykkeste isen.

For mange er dørstokkmila ufattelig høy, nå vedkommende skal ut is. Mange har stor respekt for is, og det er bra. Men iskunnskap og utstyr og samhold – under kontrollerte former hvor kunnskap og erfaring blir overført på en praktisk måte, er nok nøkkelen til å få flere utpå isen på en trygg måte. Er nok noen av deltagerne som sover bedre denne natta.

Litt lokal kunnskap om bekken ved Vik og farer ved siv.

Svaner ligger rolig, mange tror de har frosset fast, men den gang ei.

Girlpower! Vi er nesten like mange jenter som gutter!

Alle deltagerne på begynnerturen

God pause, med bål hører med, og er viktig sosialt sett.

Snøen begynner å kommer langs Krokskogen rygg…

Latteren satt løst i pausa.

Mer snø mot syd

Skøyter og staver ligger spredd.

Drømmeis, helt på grensa av hva vi går på tur på. Vi går nordover mot stranda på Steinsåsen. Håvard og kompisen hadde gått et stykke og kom med verdifull info.

Åpne råker mellom Småøyene og stranda på Høyenhall. Vi må snu, pga for tynn is det er kjent at isen legger seg fra Vik og utover, nord-sør. Så vi visste at vi måtte snu på et sted. Lokalkunnskap er viktig. Klassisk sted plumpe…

Svenske tilstander, lang fin rekke, flinke deltagere, og isen sier i fra om at den er tynn. Alle skjønner at her må vi ha avstand.

Sku opp lyden! Og trykk på linken eller bilde for å få se filmen! Verdt å se og ikke minst høre på isen som synger og småsprekker.

https://www.tur1.net/wp-content/uploads/2020/02/img_8333.mov

Tilbake på Vik.

Nytt gruppebilde, og alle vil være med på del 2 av viderekommende turen, den går mot Sundvolden.

Vi måtte på land ved Paddevika og gå på veien rundt Ramberget

Bilde tatt av Vibeke, ned fra E16 og gangveien og ned i drivisen.

Alle kom hele ned.

Det kommer mer snø, og vi må snu, med bare litt snø, kan jeg ikke lese isen, og det var minst 3 steder den ikke var tykk nok for å gå på. Ingen tvil om å snu, vi gambler ikke med sikkerheten.

Full fart tilbake, drømmeis uten sprekker gjør at du kan holde høy fart.

Flott rekke!

Vanskeligste passering i dag, var å komme over autovernet på en elegant måte. ??

Mer snø over Ringkollen på vei.

Flott drivis, ferdig pakket, og utrolig vond å gå på.

Som litt moro på slutten måtte assistent f.eks Vibeke passe på at vi gikk rett ved brygga?

Her var ruta vi gikk, 12.5 km

Legg merke til at vi tar det rolig på begynneturen, mer fart på viderekommende turen, og flott drømmeis. Pause på en klokketime også. Blir litt ekstra, i forbindelse med at jeg funker både som turleder, og utlånsmann. Vet DNT bruker assistenter til dette, for å minske belastingen på turlederen.

La dette og filmsnutten ut på Insta, ok respons.

Må si det ble en maks dag basert på været som var meldt, og bare flinke deltagere, og ikke minst god hjelp av assistent (for eksempel) Vibeke.

Det ble et lite jubileum, arrangement nr 15 for Turskøyter Hole og Ringerike denne sesongen. Egentlig 16 men et ble avlyst pga for dårlig vær. Jeg hadde min tur nr 50 og passerte 658 registeret km på Skridsko,net

Spent på været fremover, snø og vårisen vi traff forrige helg, tyder på at sesongen går mot slutten, første skøytetur var jo 2 november, så sesong har vært lang. Men vi har fått til mye første sesongen.

Mars har overrasket før, med drømmeforhold, Tyrifjorden har ikke snø, så det er muligheter for mer flotte turer?

Det blir litt fokus på opplæring i bruk av Regobs, her kan jeg spare mye tid, og vi får muligheter til enda bedre turer.

Vi har også ei Messenger gruppe for skøyteturer på kort varsel, helt ned i 16 minutt, men ofte rundt en time, evnt kvelden før.

Det finnes også ei SMS liste for turer, for de som ikke har eller ønsker å bruke Facebook.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder