Jeg har 4 sett med truger, kjøpt på finn, eller lokketilbud/off seson salg. Planen er å ha et sett til tørr snø, pudder og et sett til hard snø, type skare som nesten bærer, eller bærer halve turen.

Lite biler, men mye liv på parkeringa på kleiva 30-40 småspeidere skulle på tur, noen mer gira enn andre. Satset på å få de foran meg, for vi skulle omtrent samme vei. Tåke også, mer enn meldt.

Ble litt av et lass, 4 par truger, ved, liggeunderlag, gapahuk og sekk, samt ski og staver.

Fikk jommen meg litt sol, men det var ikke lenge. Maks 5 min, litt vind også.

Tar tid å pakke pulk, og gå 1.5 km. Men hadde valgt stedet med omhu, mye løssnø, litt vei, litt isete, litt skrått og litt småbusker – mye å teste på et lite område.

Fimbulvetr Trail-X 23″ til venstre, Atlas Spindrift 30» til høyre.

4 på rad – hvilke vei du tar bildet betyr mye.

Her ble forskjellen veldig stor, tank-X er vel en halv kvm tilsammen…

Her er det nok mer realistisk. Tubbs mountaineer 36″ er de jeg har brukt i ganske mange år, de er bra, spesielt i løs snø.

Et sett med tynne arbeidshansker er lurt, blir fort litt tilpassing hvor hansker må av.

Med et par tynne monteringshansker av god kvalitet blir du ikke så fort kald på fingra, særlig når det blåser/trekker litt.

Litt typisk område jeg går på truger i.

Testet Atlas først, siden de hadde jeg ikke hatt på beina i snø før.

Enkel binding, men stabil, og utrolig enkel selv med hansker, når du har skjønt systemet. Stabile, utrolig lette, sitter bra på is, bærte mye mer enn forventet, velbalanserte og kaster ikke opp så mye snø. Stive, så lette å gå med. Kan pakkes flate i tillegg. Smalere bak, en fordel. Disse blir garantert med videre.

Fimbulvetr Trail-X, bærer mer enn forventet, litt hyttetrugepreg. Velbalanserte, men bindingen er ikke helt god, for myk, for stor, hælen sklir ut. Litt ekle om det blir mye is vil jeg tro. Bygger mye i volum på tross av at de er relative små. Blir å sette et par tubbs bindinger på disse. Tubbs har stabile bra bindinger.

Jeg går litt som Donald duck, de krasjer litt i bakkant når jeg går. Hengslesystemet virker ok på disse. Men kaster opp mye snø når du gå.

Fimbulvetr Tank-X 38″ er noen tunge drog av noen truger.

Men de er ikke veldig bra balansert, fronten forsvinner ned, og den store delen bak blir hengende. Blir ubehagelig å gå med i løssnø. Bindingen faller helt igjennom syns jeg på så store truger.

De blir litt myke også, og jeg veier ca 100 kg slik jeg sto, langt igjen til oppgitte 160 kg. Kaster opp mye snø når du går.

På vei, blir de tunge og helt håpløse, slitsomme å gå med. Tipper disse havner på finn.

Ble mye spor, prøvde å gå nogenlunde samme runden.

Første runde i litt forskjellige typer snø, og snødybder, samt litt vei. Magefølelsen sier tubbs og Atlas, men må teste Fimbulvetr med andre bindinger.

Vekter og mer data kommer etterhvert, nå starter vel trugesesongen for fullt, om værmeldinga slår til.

Utrolig mye klokere etter en liten dag med testing, mye mer enn man skulle tro.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder