Lite folk i marka – Her fra Tversjøstallen.

Vi var 3 biler på hele plassen! Helt tydelig at mange har reist til andre steder.

Mandag formiddag i fellesferien.

Planen er å gå hjem fra Tverrsjøstallen til Sundvolden på 4 dager.

Mye fin info ved Tversjøstallen. Jevnaker Almenningen er flinke, og konemor er klar for å gå over Pershusfjellet.

Velkommen til Jevnaker Allmenning. Det er mye merking og god info på Tversjøstallen. Lagt flott til rette for både sykkel, handicapfiskeplasser, badeplass etc. Gammelt hus, reddet av bølgeblikktak..

Krysset Holoa/Sinnerdalen

Her kan du ta flere valg, enten om du sykler, eller går.

Turen over Pershusfjellet anbefales, men det er lange 6 km, for det er mye opp og ned. Oppnavnet med Nordmarkas mangepuklede dromedar er ikke bare fantasi.

Spålen-Katnosa Naturreservat. Det er bra merket.  Dette er vel indrefilet i Nordmarka nord. Verd er tur eller tre.

Pershusfjellet beste utsiktspunkt er lengst nord. Ulempen ved å gå nordfra er at de fineste punkten kommer først. Vi ser hvorfor Tverrsjøen har fått navnet sitt, der den ligger i Øst/vest retning, mens det andre vanna ligger stort sett nord/syd. Skarvvannet rett ned.

Pershusfjellets flott utsikt. Vi ser Skarvvannet og Holoa til høyre i bildet. Litt skyer og det vil nok komme regn. Vått i  terrenget opp på nordsiden.

Vi ser Skarvvannet og Holoa midt i bildet. Litt skyer og det vil nok komme regn. Vått i  terrenget opp på nordsiden. Buvatn til høyre i bildet.

Konemor nyter utsikten fra Pershusfjellet.

Vi ser Skarvvannet og Holoa til høyre i bildet. Litt skyer og det vil nok komme regn. Vått i  terrenget opp på nordsiden. Gode sko er er fordel på denne turen. Sekken er tung, for vi har med mat for 4 dager, og planen er å gå hjem til Sundvolden. Ikke sikkert at fisken biter.

Pershusfjellets vippe- eller snart tippe-stein

På vei opp.

Ser ut som den kan vippe/tippe når som helst.

Men veier mange tonn og ligger nok rimelig trygt.

Dette er  vel etter utsikten den mest fotograferte motivet på hele turen.

«Kvistklump» rett ved stien Pershusfjellet. Artig fenomen – vet ikke hva det er eller heter.

Utsikten fra Pershusfjellets høyeste punkt 650 moh. Vi ser nordover, ikke mye å se her. Mange lurer på hvor toppen på Pershusfjellet er, og dette er høyeste punktet. Det 4 større topper bortetter, og ca 10 totalt, så her går det mye opp og ned.

Utsikten fra det sørligste utsiktspunktet på Pershusfjellet. Vi ser Pershusøya som ligger i Pershusvatnet, Svartvika og Aklangsbrenna i bakgrunn

Vidvinkelbilde fra sørligste utkikkspunktet på Pershusfjellet. Pershusfjellet er litt bøyd, så du ser helt til Tverrsjøen selv fra sydligste punktet. Vi ser Pershusøya som ligger i Pershusvatnet, Svartvika til høyre i bildet. Til venstre i bildet Buvatn og Skarv-vatnet.

Grensa mellom Jevnaker Almenning og Løvenskjold helt syd i Sinderdalen. Vi ser Sinderdalsveien til høyre, stien over Pershusfjellet i midten av bildet.

Løypekryss og stikryss rett øst for Finnstad. Her har du mange valg sommerstid, og flere gode valg på vinteren. Grensa mellom Jevnaker Almenning og Løvenskjold helt syd i Sinnerdalen

Flere kryss. Korteste ruta til Sinnerdammen har ikke eget skilt.

Skiltet ved Sinnerdammen

Bra temp når vi kom til Sinderdammen.

Nykokt kaffe, og griffar var med.

Fjordland kylling til middag. Lader mobilen med Anker 25 Watt solcellepanel.

Mye vann i «bekken» mellom Store Sindera og Spålen

Her har bekken blitt ei elv, og stien går i scooterløypa. Dette må være ei krevende scooterløype som går fra Sinnerdalen og til Spålen N. med tanke på vannføring og det ikke er mye tæle og is i bunn. Ser at det er 6 mnd siden den ble preparert sist, og her er nok grunnen.

Spålen N. -Her går stien over bekken. Normalt går du på steinene over her, men ikke veldig fristende i dag.

Her har stien/scooterløypa havnet under vann. Bildet er tatt nord i Spålen og rett etter innløpsosen fra Store Sindera.

Spålen speiler seg i vannet

Vi ville prøve å lure ørreten. Men grunt og en del gress, gjorde det vanskelig på nordsida. Det vestlige neset i nord var blitt ei øy. Bekken fra Store Sindrera kan bare passeres ved Sinderdammen, med mindre du vil vade. Høy vannføring. Klokka er bare 19.15 men mørkt, og det er regn på vei igjen.

Inni Sinnerdamhytta. Disse gamle bygningene har små vinduer og er mørke inni, tok et bilde, med 2-3 sekunders lukkertid. Da kom det frem hvordan det så ut, ser at vi burde ha ryddet også!

Konemor testet gitaren også. Men DAB-radioen vant!

Markadatabasen fikk 13 bilder


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder