Flott morgen ved damvokterboligen på Storflåtan

Noen av bildene er tatt av konemor. De er tatt på høykant.

Vi hadde med det lille Trangia settet (27), god panne til både fisk og bacon.

Viktig å helle baconfettet på Polarbrødet, for mest mulig kalorier og minst mulig oppvask.

Konemor måtte ta noen bilder til Snapchat

Griffler smaker også godt til morgenkaffen.

Konemor lager frokost. Det blåste kaldt, så ly fra tømmerkoia hjelper mye. Ei meget flott trapp også, mange har nok rastet på denne. Tørk av tarp, soveposer hører med på flerdagsturer.

Flott plass å telte ved Storflåtadammen

Et av de flotteste stedene på Krokskogen er plassen ved damvokterboligen. Har aldri sett den i bruk, men er flott vedlikeholdt.

Lett å sykle inn hit fra Damtjern. Stedet er mye brukt av skoleklasser og barnefamilier. Men ikke noe søppel på denne siden av dammen. Vi ser rett vestover.

Konemor er klar til avgang dag 3 fra dammen på Storflåtan

Vi skal gå til Gyrihaugtjerna via Løvlia og Gyrihaugen. Har fått insider tips fra «ring en venn» – den tidligere løypebasen i området – Rolf, som er fra området og er meget godt kjent. Så ruta er klar.

Blå himmel, blir ikke noe regn på formiddagen, i det minste.

Løypa til Løvlia tar av fra Sandviksveien. Noen rødmerka vinterløyper kan brukes som stier på sommeren. Er du lokalkjent vet du hvor det våte partiene er og velger rett der. Sandviksveien er meget bra vedlikeholdt og klar for de på sykkel.

Løypekrysset rett nord for Skamræk. Mange traser rundt Løvlia går på myrer. Vått å gå utpå myra, men går om du har gode fjellstøvler.

Myrputten like øst for Atjern. Løypetrasen følger skogkanten, blir det ikke tele i disse traseen blir det ikke lett å lage skiløyper.

Slippplassen ved Atjern. Legg merke til at alle datoene er på vinterføre.

Noen modne multer ved Atjern. Det varier mye i marka, men her ved Atjern var det litt modne multer. Midt i løypetrasen.

Flotte myrer ved Atjern

Åpne myrer og flott furuskog. Verdt å ta en titt selv på sommeren.

Spesielt tun på Langbru ved Gråbergtjern. Et av det mere spesielle tun jeg har sett på Krokskogen. Mange små og store bygninger, flott dekorerte med smijern, gamle redskaper, og utskjærte dyr. Den blåmerka stien går rett ved trammen på hytta.  Her sett fra øst.

Mange bygninger på Langbru. Det er 8-10 stk litt avheng av hvordan du teller.

Kunstnerisk utformet og dekorert uthus på Langbru. Solid klokketårn på taket, må tilhøre en kunster. Her var det mye og se, ligger rett ved blåmerka sti, du ser krysset i bakgrunn. Hadde vært artig å vist litt mere, men fant ikke noe på nettet.

Den utskjærte bjørnen på Langbru

I disse tider, er det sikkert en multebjønn. For multa sto moden på myra rett ved. Men plukker ikke multer som «tilhører» hytter.

Artig skilt på ei hytte. Vi var plutselig i Oslo kommune. Litt artig kart, med navn som passer over alt.

Gråberget og Gråbergtjern sett fra stien vest for tjernet. Skiftene vær, nettopp vært ei regnskur. Oppkuven i bakgrunn.

Løvlia er alltid et mål. Men ligger litt bakvendt til, spesielt på sommeren.

Selvbetjeningsbua på Løvlia bugner av godsaker.Det er mye å velge i her, med vipps eller kontanter som betaling. De har vann i utekrana, og åpen utedo. Antibac etc står fremme. Veldig flott med slike selvbetjeningsbuer, håper alle betaler som de skal, slik at slike gode tilbud ikke blir borte.

Utsikt sydover like vest for Løvlia. Vi gikk «linjeløypa» fra Løvlia over Kulpåsen mot Lommegården

Flott utsikt sydover her. Blåmerka sti og scooterløypa følges ad. Du går helt rett i over en km, og med kun små avvik nesten 2 km. Ser rart ut på kartet, så rett er det. Til gjengjeld går det mye opp og ned. Regnbyger i horisonten.

Gyrihaugen sett fra «Baksiden» dvs fra øst. Når du går fra Løvlia og rett til Gyrihaugen – ser du målet helt klart, men Gyrihaugen blir mindre imponere sett fra denne siden. Bildet er tatt bittelitt litt vest for Løvlia.

Kulpåsen Naturreservat.Flott med slike infoskilt. De viktigste tingene fra verneforskriften står klart på disse tavlene.

Starten på elva Lomma og Lommegården. Bildet er tatt fra syd i retning mot Kapiteltjern som ligger ca 150 lenger nord. Mye vann i bekken tilå været juli.

Lommegården – velholdt og flott. Vi står i scooterløypetrasen/ blåmerka sti som går over tunet her. Nyklippet gress, sjelden velholdt.

Blåmerket kryss ved Lommegården.

Her tar blåmerka sti en snarvei i forhold til scooterløypa. Scooterløypa går inn noen hundre meter lenger nord. Står på veien, litt usikker på om den heter Gaupeskarsveien også så langt syd, men er samme veien.

Lommegården og scooterløypa svinger inn her. Står i krysset for blåmerka sti til Gurihaugen. God gammeldags port med raier. Bildet er tatt mot øst.

Veien nordover fra Lommegården. Meget flott sykkel vei som trolig heter Gaupeskarsveien også her. Den ender opp på Stubdalsveien. Stien til Gyrihaugen går inn til venstre i bildet.

Lett å se at de fleste som går, kommer fra Gyrihaugsetera. Betraktig mindre trafikk fra Migartjern.

Blåmerka sti og scooterløypa går i samme trase opp til Gyrihaugen fra øst

Hytta Krokskogen like før toppen av Gyrihaugen.Den ligger nordvest for toppen, og har sjelden flott utsikt.

Utsikt mot Holebygda og Migartjern sett fra hytta Krokskogen

Ikke helt lett å ta bilder, når det er både sol og regn.

Men denne hytta som ligger 10 meter fra trasen har sjelden flott utsikt, og kveldssol så lenge det er mulig på Krokskogen da den ligger på 625moh.

Det er tau på kanten, her går det rett ned.

Her ser du fotografen og tauet.

Klassisk bilde av skiltet på Gyrihaugen. Det er værutsatt på Gyrihaugen og skiltet får både mye sol og regn. Hadde det vært festet med bare 2 skruer, hadde det ikke sprekt heller. Men flott å vite høyden.

Utsikt mot Migartjern og Holebygda

Det regner og er sol om hverandre.

Greit å få tørka både sko og sokker i pause, mens en nyter utsikten. Ca 10~15 stk her i dag.

Mer regn i horisonten, men vi hadde sol etter at regnbyga vi hadde like før toppen hadde gitt seg.

Det østre av Gyrihaugtjerna. Vi skimter løypekrysset, og bildet er tatt på myra mellom østre og vestre tjernet og mot nord.

Klar merking ved hytta mellom det østre og vestre Gyrihaugtjerna. Kommer du fra nord er det naturlig å gå på fremsiden av hytta, fra syd er denne vollen laget og skilt satt opp. Men det er ikke laget noen sti rundt vollen, så det ser ut som de fleste går over vollen for å følge stien, og ikke ut i bare lyngen.

Scooterløypa fra Fjellsetera kommer oppfra det vestre Gyrihaugtjernet. Fin overgang mellom vannet og terrenget her. Bildet er tatt mot syd, og mellom tjerna.

Scooterløypa nordover – vi skimter Øste Gyrihautjernet. Flott fin trase, med fine furuer på ei multemyr.

Konemor koser seg under tarpen. Det kom ei regnskur ved østre Gyrihaugtjern, da er tarp en grei løsning. Men veldig varierende temperatur i dag, alt fra sol og shorts til boblejakke og kaldt regn og litt vind.

Øya i det vestre eller store Gyrihaugtjernet.

Det er et nes og ei lita øy helt syd i tjernet. Ved mye vann er det nesten 2 øyer.

Fint å fiske åbbor her. Eller ta en rast. Ikke noe teltplass på øya. Stokk og steiner, så du kan balansere ut til øya.

Gyrihaugen i bakgrunn.

Telting på neset syd i det store av Gyrihaugtjerna. Konemor hadde med Helinoxstol

Såvidt plass til en knøttlite telt, litt ujevn også. Liten 2.1×2.7 meter lett tarp på 200 gram. Zpacks har bra ting. Laget i cuben fiber, trekker ikke vann.

Scooterløypa til venstre og Gyrihaugen i bakgrunn.

Vi hadde tenkt å bade, men når regnet kom og sola ble borte forsvant den lysta.

Akkurat i værskille

Fart i skyene

Gygerhytta til venstre og Gyrihaugen til høyre

Sett fra det store Gyrihaugtjernet. Gyrihaugen virker plutselig veldig liten sett fra dette stedet.  Gyrihaugen er en haug/fjell oppå et fjell, derav navnet. Mange som ser Gyrihaugen fra Holebygda – tror den henger sammen med kanten på Krokskogen og blir litt forbauset når de kommer oppå platået og ser at selve Gyrihaugen ligger litt innpå.

Her ser du stokken ut til øya – sett fra siden.

Ble en tidlig kveld. Frista ikke å styre med et bål heller. Hadde ikke med sag eller øks, så da hadde det blitt mye sanking, og alt var vått/rått.

Markadatabasen fikk disse 19 bildene.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder