NRK lenke

Jeg hadde et innlegg om denne saken på Fjellforum, etter han fikk bot, regnet med alt da at saken kom til å bli tatt til retten. Men innlegget ble slettet, da de ikke mente det hadde noe der å gjøre.

Vi ser en trend hvor allemannsretten blir tøyd, og at enkelt individ setter seg foran normal folkeskikk.

Lokalt er det noen syklister som sykler på E16 fra Vik og til gamleveien på Nes, med et haleheng av kjøretøy. Opplever det også på Steinsletta. Gang og sykkelvei rett ved. Samme opp Dronningveien, de sykler i 8~12 km/t med gangveien 3 meter unna.

Totalt sett ser vi at det blir gjort mer og mer tiltak som innskrenker allemannsretten. Noe i kommunal regi, noe av privat personer. Skjønner jo noen av grunneierens også, når det får 100~150 stk som camper på samme område hver helg. Blir forsøpling, bæsj og stor slitasje, det hugges friske trær, bålfyring om det er tørt etc.

Mange mener at en tur uten bål – ikke er en bra tur, og bål gjør seg på bilder.

Så corona har fått mange ut, men opplæring trengs både på syklister og friluftsfolk.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder