Alpin steinsøyle ved Gjertrussen tatt siste uke, burde bli et populært bilde. Men hva som blir det er vanskelig å forutsi.

Statistikk

En gang i uken, dvs kl 23.57 på søndag blir det sendt ut en epost til de som har sendt inn bilder til Markadatabasen.

Jeg har inne 1973 bilder, av ca 30~35 tusen bilder som er i basen. Det er bilder i basen fra de siste 20 år. Noen blir fjernet og noen blir byttet ut. Det ligger mye jobb bak vært bilde, tipper grovt 15 minutter for min del, da er turen ikke med. Det må skrives en overskrift, og en tekst, gjerne ha med exif data med geotagging også hvis mulig. Erik som vurderer og legger inn bildene gjør en fantastisk jobb. Mye jobb for ham også, antallet nye bilder variere, men har vel vært opp i nesten 150 bilder på ei uke, når jeg har hatt noen raid på steder uten bilder.

Dette er det bildet som flest har klikket på siste uke.

Liste med bilder med flest klikk. Men er de lagt inn på lørdag eller søndag, kommer de ofte litt ned på lista. Men Google er flink til å finne bildene.

Tiurtoppen i Åsa er mitt mest populære bilde, med 837 klikk, siden 26.09.2020. Dvs i løpet av et år.

Utsikts- telt- og bålplass på åsryggen ved Trollvann er også et populært bilde.

Her ligger mine bilder sortert på dato –Link til bilder

Så bildene fra turene får et ekstra liv, og forhåpentligvis hjelper de som skal på tur. Mange av bildene er fra kryss, parkeingsplasser etc, eller hvordan stien/veien/løypa faktisk er. De trenger ikke flere bilder fra en del steder, slik som Kongs utsikt – Gyrihaugen etc hvis det ikke er noe spesielt i bildet, eller en forandring. Slik sett er Markadatabasen en motvekt til Instagram – hvor turen blir til et bildet – og det bør være bra.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder