Det sies at det beste kamera du har er det du faktisk har med. Tanken var å ta det med på tur, men det var dyrt, og jeg er for redd for det, så det har blitt liggende i stua. Skjermbeskytter fra dag 1, og det har stort sett bare vært et objektivt på den.

Det har bare tatt 571 bilder……på 10~11 mnd, så noe måtte gjøres….

Jeg kjøpte et Sony A7R2 på black friday i fjor, til en sjelden god pris. Det har en fantastisk sensor og scorer 98 på https://www.dxomark.com/Cameras/

Sony A7 RIV scorer 100. Men til en helt annen pris.

Kjøpte også et brukt 28 mm f/2.0 objektiv og ei billig KIT-objektiv 28-70 mm.

Så siden det ikke ble med på tur, måtte jeg kjøpe det som jeg også vurderte som nr 2 i fjor. Sony var best på å ta bilder i dårlig lys, det gjorde utslaget den gangen.

Byttet til:

OM-D E-M1 Mark II kamerahus som er et 4/3 – MicroFourThirds system i forhold til fullformat. Det gjør at mye mindre, ikke minst objektivene er betydelig mindre, det er vanntett, tåler sand, snø og frost. Fikk med et ekstra batteri, fjernutløser, ekstra lader etc. Kjøpt brukt på finn. Det har ikke GPS, men bruker en app som kobler mobil og bilder sammen, viktig i en del sammenhenger og ikke minst for Markadatabasen hvor jeg har nesten 2000 bilder.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm f/2.8 PRO er et zoom objektiv, som også tåler like mye vær som huset. Kjøpt ubrukt på finn, til finnpris. Har også fått tak i et brukt UV-filter fra finn. Med Micro 4/3-systemet må du gange brennvidden med 2. Dvs at dette er et 24-80 mm i 35 mm systemet

M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm f/2.8 PRO også fra finn, til finnpris inkl UV-filter. Med Micro 4/3-systemet må du gange brennvidden med 2. Dvs at dette er et 80-300 mm i 35 mm systemet.

M.Zuiko MC-14 1,4x Telekonverter også fra finn, gjør at jeg kommer opp i 420mm i 35mm systemet.

Fant også et uåpnet batteri på finn. Så da bør ikke strøm være noe problem på selv lange vinterturer.

For å ha kamera lett tilgjengelig har jeg bestilt et Peak Design Capture Camera Clip v3, så det kan henge foran på reima på sekken, dette er samme feste som Oslomarkalove bruker. Sony lå innpakket i plast og klær i sekken, de få gangene det var med på tur.

Fant også et Sony RX100 første versjon på finn til noen hundrelapper. Det veier ikke mange grammene og puttes i Ringblad-sekken. Det behøver jeg ikke være redd for, og det har zoom 28-100 mm og ok lysstyrke.

Fikk også med ei bok, så da er det bare å lese seg opp.

Men bra utsyr er ikke nok, du må først å fremt ha det med deg, og vite hvordan du bruker det.

Det som mangler nå er sirkulert polarisasjonsfilter. Satser på at det dukker opp på finn. Det gjør at farger kommer bedre frem, hinder reflekser, du ser feks fisken i vannet.

Heldigvis koster ikke systembytte mange kronene, siden det meste er brukt utsyr, bortsett fra Sony A7 som ble kjøpt 7000kr billigere enn dagens pris.

Ikke minst er jeg vel nå en person som har lært litt innen foto også.

Hovedgrunn til at jeg ikke har fått vært på tur disse flotte høstdagene, er at jeg bygger om et rom. Men det er litt jobb, da gulvet måtte rettes av. Men vi får gjesterom, og jeg får et eget rom til turutstyret på 2×2.3 meter.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder