Skal starte ny serie «Kvinner på randen» i dag med konemor.

Temp ved start ca 12.30

Badestranda på Bønsnes.

Konemor er klar, Hole vannverk i bakgrunn

Det er 3.4 km ut til iskanten i Holsfjorden

Raskt på god is, men med snø på og du går blindt må farten ned.

Stopp for å måle

Isskrue er kjekk

Målte 14.4 vs 11 cm på samme sted som i går.

Konemor mot kanten

Kvinner og barn først…..

Jeg hadde pigget meg ut først, i tillegg hadde Vibeke pigget seg ut i går.

Isen er veldig jevn i tykkelsen

Litt artig å se utsiktspunktet nedenfor Tømmerås herfra.

I serien «kvinner på randen» ref bilde Se bilde av forrige kvinne på randen kan vi på dette bilde se konemor. Litt mer trekk fra nord, gjør at dampen fra den åpne delen blåser bort. Vi målte 14.4 cm tykk is like bortenfor og isen her virket like tykk. Utøya til venstre i bilde og Neslandet til høyre. Noen lokale bruker uttrykket Ringeriksveggen om den rette fjellveggen i bakgrunn

Men vi er langt fra folk, og det er ca 300 meter dypt.

Krokskogens rygg i bakgrunn

Tok noen bilder andre veien også, blir hvitt – blått – grønt – blått

Geitøya til venstre, bak den Storøya

Hjelmen litt på snei

Litt trekk, så første del ved kanten er uten tåke.

Tid fra bilen og ut.

«Nesten» påskeforhold – Dog minus 10~13 grader og trekk fra nord. Men han som går under oppnavnet «Salatkongen» og er tydeligvis mye ute, passerte på spark, og skulle rundt Frognøya som vi sitter på. Han hadde verken lue eller votter, så ekte røyseværinger er hardføre. Sola er over Finnemarka og hele Tyrifjordens hovedbasseng har is. Vi målte 14.4 cm midt utpå der den la seg sist. Konemor er bra kledd, og pølser blir grillet. Turskøyter er et fantastisk fremkomstmiddel, selv om føre var noe trått i dag med snøen som dessverre kom på tirsdag.

Ble bål i dag også, passe båltrekk.

Sola varmer

Passe bål til å grille pølser.

Er vel en av to – pølser eller ostesmørbrød…

Ikke lett å få til et ok bilde med sol, bål, konemor og is..

Nesten dronebilde, holdt mobilen høyt.

Helt ned til bakken. Står på samme sted.

Holsfjorden er lang

Vi ser ca 16 km mot Toverud litt nordøst for Sylling.

Ikke rart bølgene kan bli store her.

Litt høyfjellsfølelse

Blir nok kaldt i natt også, meldt samme været omtrent ei uke fram

På tide å få på skøytene og ta turen inn igjen.

Dette er en badeplass for de som liker kaldt vann, og det er faktisk to stykker som bader her hver dag. Det er laget hull i isen, og det er gjerdet inn. Google har merket stedet som Bønsnes båtutsettingsrampe. Det er god parkeringsplass til mange biler, og vi på skøyter bruker dette som en utfartsparkering, noe de med kajakk/windsurfing også gjør. Det finnes en flere bord, grill, leikeapparat og litt plen. Stedet er i mye bruk av arbeiderne fra Elstøen gartneri, som ligger like ved. Hole vannverk er den røde bygningen til høyre i bildet. Stedet er også fint å svinge nedom om du er på sykkeltur på Bønsnes. Ikke merket, men fortsett rett over veien fra Bønsnes kirke. Som bonus får du 35 ekstra høydemeter som trim!

Men pass på skøytene, mye stein på isen!

Ble 10 km i dag også!

Dette ble Instainlegget

Litt fra Ringblad – legg merke til de 2 i bakgrunn! Det er Bjørn og Espen som har tatt en tur til Tyristrand!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder