Da ble bildene fra turen på søndag tatt i bruk av isvarsinga.

Her er Link til innlegget hos isskolen

Den råka var vond å krysse – 5 forsøk på 100 meter! Før vi fant et sted.

Litt artig, men på framsiden på skiforeningen hvor de viser de fineste markabildene, var i dag alle skøytebilder🤩 fra turen i går. 

Det begynner å bli noen bilder og treff i Markadatabasen for min del.

Ble mye flotte bilder! Og enda bedre når Erik Unneberg har justert de!

Her er iskanten lett å se, men overvannet skjuler en is som er så råtten at isstaven sklir rett gjennom 6,5 cm tykk is. Jarle har kompetansen, og han bruker den. Dette er ikke et sted for den som ikke har meget høy kunnskap om is. Utøya til høyre og Utstanda/Neslandet på venstre side.

Det flotte med den norske turskøytekulturen, er bålpauser. Det blir laget varm mat, kaffe, og som her – tørket litt hansker. Det er mye overvann, men fantastisk god is. overflatevann virker smørerende på isen, som fremdeles er hard. Vi ser Utøya i bakgrunnen, og mye vær, med vind, tåke og litt sol!

Vi er ved en iskant, og grensa for farbar is for skøyteløpere med kunnskap, går omtrent her. Jarle bruker isstaven til å sjekke om isen er sikker nok. Mye overvann, vind, og krevende forhold. Helt koronasikkert også – vi har ikke sett en sjel. Vi er i ferd med å krysse Tyrifjorden over til Dignes.

I dag var isen på Tyrifjorden helt magisk. Men Tyrifjorden er som et hav å regne, så nå trengs masse lokal- og iskunnskap, noe disse har. Isen var superjevn, hard og glatt! Overvann smører bra.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder