Fordelen med skridsko er et det er relevant info, og pga turen som ble lagt ut her om dag, tok vi en runde! Det var en flott turrapport med god og riktig info om isen. Så gjentar ikke det her. 

Da ble det en runde på Randsfjorden – ca 34 km. Var heldig med litt motvind opp, og en god del motvind hjem😂

Flott hyggelig tur med gode pauser, og vi kom ut av tellinga på hvor mange råk vi måtte passere. En av de gikk vi på isen oppå land en 40-50 meter for å komme rundt. God is langt opp, men ga oss da den ble for ruglete. Mye drønn og kraftig sprekkdannelser mens vi gikk.

Bilder er tatt av Vibeke, Britt Celine, Morten og meg.

Mer tekst etterhvert…🙈

Men først må skøytene på! Ofte er det enkle det beste, ha et kne nedi. Legg merke til hullet vi har hugget med øks til venstre i bilde. Dette er for å sjekke om hvordan isen er under vårisen som dere ser på toppen. Vi er på Haugerstranda og ser over på feil side? Vestsida ifølge de som bor på østsida. Megaflott vær

Dalsvika og neset hvor Bertnes sag ligger

Det er mange flotte steder langs Randsfjorden strandlinje. Dette er et av disse. 

Skummelt sted å ta pause i flott solskinn 

Her på neset ved Bjertnes sag, kunne vi nok sittet og kost oss hele dagen, i le for vinden, 4 rådyr som ble sett. Kaffekoppen smakte utsøkt. Flott utsikt inn i Dalsvika.

Randsfjorden er lang, og har regelmessig råker, nesten som ekspansjonsfuger i et stort parkettgulv. Vi ser Brandbukampen rett frem.

Noe av det flotte med turskøyter er fint vær sol og gode bålpauser. Er ofte slik at det er høytrykk og fint vær når det kan gåes på skøyter. Rene påskestemningen i dag. 

Regulerte vann gir artig isformasjoner

Vi er på vestsida av Randsfjorden. Her er det mer «iskunst» enn på østsida. Tre flotte turskøytere med både kompetanse og utstyr i orden, ble 34~35 km i dag. Litt motvind nordover, og den snudde, så vi fikk kraftig motvind sydover…

Lett å komme i kontakt med folk på Jevnaker 

Vi traff en skøyter på Haugerstanda, og praten gikk lett. Meget flott dag og tre flotte turskøytere med både kompetanse og utstyr i orden, ble 34~35 km i dag. Litt motvind nordover, og den snudde, så vi fikk kraftig motvind sydover…


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder