11:34 – 16:56

Etter delvis bomtur til Sperillen, ble det Tyrifjorden. Litt opplæring i Våris. Begynner å bli myk og tynn is ved Utøya. Ca 60 cm sprekk/råk og myk is om du tenker deg dit. Tynt ved Geitøya og Purkøya. Mye råker ved Bombeøya. Men det finnes store partier med flott is, 30 cm klar stålis i skyggepartier ved Svartøyene og ved Rytteraker. Ellers veldig varierende, blitt mer ruglete områder og tynnere is mange steder. 

Traff Per, Terje, Rolf med fler, og noen andre utpå. 

Mest kosetur og opplæring i våris, samt litt sondering for en tur i morgen. 

Alt i alt en flott dag, uten stress og press, bare påfyll før været kommer.

Mer tekst etterhvert… (Har hatt teknisk trøbbel🥵

Denne råka, som var ca 60 cm brei på det smaleste, gjorde det risikabelt å krysse over. Isen begynner å bli preget av våren, og været. Så Morten kontrollerte isen mot den åpne råka. Men han har betydelig iskunnskap og riktig utstyr. Vi ser utøya til Høyre og utstanda i bakgrunn. Krana midt i bildet er til den nye veien ned til kaia på landsida c for ferja til Utøya.

https://www.tur1.net/wp-content/uploads/2021/03/img_9862.mov

Vår i lufta ved Limovnstangen 

Perfekt sted å raste, denne stranda er noe av det flotteste Holebygda har og by på, og med turskøyter er den lett tilgjengelig om du har kunnskap om is og store vann. 

Legg merke til varden noen har bygget. Svartøyene og Bønsnes i bakgrunn.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder