Jeg har Trolltind. Det tåler utrolig med vær og vind. Jeg har modifisert mitt, med 2 ekstra pluggfester, og 4 bardunfester. Disse er på hver ventil for å tåle snø, og 2 på toppen for tarpfeste eller ekstrem vind. Et flott vandretelt siden det er lett. Ekstremt lite volum sammenpakket også.

Men det er ganske lite, litt mindre enn en skulle tro. Reinsfjell 2 SL oppleves som mer enn dobbelt så stort i praksis. Det at det er så lite som stikker opp, gjør at det tåler vind fra alle kanter så å si like bra. Har hatt mange telt, men dette blir alltid med videre for min del. 

Her ser du de ekstra festene/bardun. Hjelper på avstand melllom inner og ytterteltet.

Jeg har modifisert mitt mitt Trolltind, for å også takle litt snø, og for å kunne bruke den til et tarpfeste.

På siden på toppen, fikk jeg satt på to bardunfester som er for å feste tarp. Meget pent utført arbeid av Helsports serviceavdeling. Kan ikke se at dette ikke er standard. 

Sammen med Helsport bitihorn SL tarp.

Ekstra bardun på ventilen, slik at den holder seg oppe ved snø. Ekstra pluggfeste for å holde ytterduken unna innerteltet ved snø.

Ekstra Bardun på ventilen nede, for å holde den åpen i snø, samt ekstra pluggfeste her også. 

Kjempestor sovepose for 7 fot personlengde (2.15) og 9LW underlag. Men du må ligge diagonalt.

Trolltind forskrever seg når jeg bruker bare ytterteltet.

Har også fått satt på en snor i åpningen, slik at teltet ikke forskrever seg, når du tar ned en del av innerteltet eller bruker det uten innertelt. Etter min mening er det et av Helsports mest undervurderte telt, betydelig bedre enn Feks telt med en buet stang i forhold til vind. 

Jeg bruker LED lys i lenke fra Rusta. Men løkker er tungvint og de var for få. Helsport sydde inn mittens hook.

Hele ombyggingen inkl porto kom på 587,50! Helsport sin syavdeling er best i klassen.

Fikk også sydd på et par ekstra lommer, siden jeg sover med hode innover.

2 telt i stua – Trolltind vs Mil 1 LT begge Helsport. Så Trolltind har god høyde inni.

Gøy å være litt teltkonstruktør, men felttesting må til. Da det snør og er meldt flott testvær for telt, med snø og regn, slå jeg opp teltet i hagen. Hadde ikke mulighet til å ta en lang tur. Blir å sove der i natt. Spent på om ventilene greier å holde seg oppe denne gangen. Er jo ikke slikt vær det er bygget for, men liker det veldig bra. 

Ser veldig lovende ut så langt

Den lave ventilen 

Ventil over inngangsdøra

Da er ⛺️testen gjennomført. Måtte grave frem nederste ventilen før jeg la meg, bygger seg opp snø der pga fasongen på teltet.Det var kommet Ca 15 cm snø. Teltet har tynn duk, og det hadde strekt seg ganske mye, på grunn av snøvekta, og var klissbløtt utenpå, tørt og fint inni. Superlight serien har ikke strammemulighet på pluggfestene, det hadde vært praktisk. Åpnet alle ventilene for fullt.

Var oppe en tur i natt, da var hele telt nediset, bardunene var tykke som en lillefinger, og det var underkjølt regn. Dårlig luft i teltet, snø rund alle kanter, slik at det var bare ventilene som det var mulig å få luft gjennom. De klappet ikke sammen denne gangen, på grunn av de ekstra bardunfestene. 

Når jeg sto opp, regnet det, og isen var regnet 🌧bort. Puta og Soveposen var like tørr i begge ender, er 194 cm lang og sov diagonalt på Exped 9 lw underlag. Noen kraftig vindkast, og teltet står meget bra i vind💨. 

Glassert

Konklusjon: Bestått👍, men er nok tresesongers av en grunn. Flere og større ventiler, duk som strekker seg mindre, justerbare pluggfester hadde vært fint. I prinsipp det som Pro telt til Helsport har. Men er ikke redd for å bruke teltet under veldig krevende forhold. Tåler både vind, regn, is og snø😀


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder