Har solgt en del turutstyr som jeg var ferdig med å teste på finn, så da ble det penger klart for nye tester.

Da ble det ny hengekøye.

Amok XL i en nyere versjon enn den jeg har, forbedret på en god del områder.

Vekta er høy, men de har også en UL versjon på 985 gram som jeg vurdere. Den har betydelig mindre pakkvolum – og pakkvolum betyr mye mer enn vekta.

Men kjøpte UL underlaget langt og stort.

Ok vekt i forhold til størrelsen

Jeg har noen små sitteplater men noen av de er helt flate. Så ble et nytt Z-Seat – relativt dyre til ca 200-250 kr. Men ingen slå disse. Hmm litt høyere vekt.

Oppgitt til 60 gram.

Men veide 63 gram.

Plast er tungt. Bare posen det kom i veide 11 gram. Dvs 15% av vekta.

Nye sokker, garantert ut livet, men holder faktisk ca 2 år med mitt aktive bruk, dvs nesten vær dag hele året.

Denne jakka har jeg alt, men er superlett og tåler ikke mye bålglør, var på tilbud, så kjøpte en for å ha i bakhånda om den jeg har ryker der jeg fikk bålhull. Men på tross av meget tynt stoff, holder den meget bta og anbefales sterk til prisen på 299kr Link til lett vindjakke

Vekt inkl tagger.

Fire Dragonfly sprit gelé

Kjøpte 4 stk hos Artic fritid.

Men den brenner med usynlig flamme, så vær obs når du bruker denne.

BCB FireDragon Gel er den ideelle følgesvennen til alle typer friluftsliv. En miljøvennlig tenngele som verken ryker eller lukter under bruk samtidig som den er effektivt som antibakteriell håndrens.

Ikke giftig, og lukter ikke noe.

Brenner helt rent, og det blir bare litt slag igjen. Jeg skal bruke de i steden for Esbit som lukter. Testing pågår og det kommer et eget innlegg på det. Bruker bare en tom kork som brenner så langt og koker opp 3.5 dl på ca 7-8 minutter.

Bremserens fra Biltema er ren nafta, og skal være noe av det beste å bruke på bensinbrennere. De som gå på lange ekspedisjoner bruker nafta. Koster 269kr for 5 liter – dvs 53 kr literen. Miljøbensin koster 159kr for 5 liter. Men nafta skal brenne mye renere.

Kjøpte også inn en BRS3000 titanbrenner på 25 gram. De bruker mye gass, men den jeg har har funket bra, og er bra å ha med som reserve.

Fyller mellom gassbokser – EBay link denne koster 36kr og er betydelig billigere enn Kovea sin, men mangler lufting. Mange har lurt på et rimeligere alternativ.

Forsidebilde på innlegget.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder