Da det ikke fantes noe felles system på gradering av slike turer, laget jeg et system selv. Dette er basert på DNT og andres 4 farger system.

Den store forskjellen mellom grønn og blå tur er kravet til utstyr. 

Selv om grønn tur er inntil 5 km, ofte på knallflott stålis av topp kvalitet, blir den som et foredrag med mange stopp. På flere av de stedene jeg bruker får vi både områder med siv, vindbrønner, innos eller utos, odder og skjær med svake is som syns bra.  Franklin i Rollers er en jeg har lært mye av på framføring på turer.

Vi går også langs iskanten hvor isen er tynnere, slik at jeg kan gå på tynnere is, og vise fram sprekkmønsteret. Ofte ei stor råk på et av stedene. 

Jeg har 3 slike plasser i vårt nærområde. 

Så har fått veldig bra tilbakemelding på disse grønne turene, og mange av de drevne er også med på disse rundene. Bruker de da som assistenter for å sørge for at de andre ikke går på steder med for dårlig is. 

Så enkelt sagt er grønn tur – enkel praksis av teorikurset, og de får se og spørre, samt stilt mye spørsmål til de drevne. Lavterskel, alle type skøyter, spark eller sykkel!

Så får vi teste systemet, og se hvordan det funker etter sesongen.  

Men vi har med en del «yngre» som må hente i barnehage/sfo etc. Så da er tida på turen viktig. 

Men er viktig å lage opplegg som passer lokalt, og har vært meget flott med dialogen fra de forskjellige miljøene. Så det er flere som ser på dette, så får vi se om hva som blir standard etterhvert. Ting endres.

Kategorier: Turskøyter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder