Dagens tips🤩 – Det har vært en flott sesong så langt, men nå som det er snø, kan det være lurt å få sett over skøytene. Få de slipt, og gjør ren bindingen. Mine var så fulle av sand, at de omtrent ikke ville la seg åpne/lukke. Så tok de opp og vasket de i Zalovann. Tørk de, og ha på litt tynn olje på selve skøytebladet.

Klemmer du på klistremerke, kjenner du hvor skruen sitter, skjær rundt med en kniv, og bakre feste kommer frem.

Samme med midtre feste.

Fremre syns bra, husk å bruke riktig bits/skrutrekker fra start av, de sitter bra fast – normalt sett.

De på sidene, må du ha en fastnøkkel under, og løfte opp gummidemperen for å komme til.

Etter vask.

Undre deksel før og etter! Vippes ut i bakkant.

Før- etter. Ikke rart mine gikk tregt!

Men har vært mye mildvær og mye av og på med møkkete sko, selv om jeg prøver å være så ren som mulig. Men disse har vel vært brukt 100-150 turer.

  • Er det tørt og kaldt, blir det mindre møkk, sandstrender og fine og gå av og på, men lett for å få med deg litt sand på skoa. Prøver ofte å gå noen meter, for å få vekk mest mulig.
  • Usikker på om tørre bindinger er best – da er det lettere å skylle vekk møkka/sanda med lunkent vann. Smører du di, fester møkka seg, men ledda og binding er lettere å bruke. Og de fryser ikke så lett når det er vann på de. Overvann eller plumping.
  • Om bindingen fryser – bruk litt varmt vann/kaffe fra termosen, så hell aldri ut siste skvetten, den kan komme til nytte..
  • Er du riktig ille ute å kjøre og du ikke har varmt vann, kan du ta av skoen, stå på sitteplata og tisse på bindingen. Enklest for de som har innebygget slange, eller damer som har med tissetrakt. Så får du vaske når du kommer hjem. Men ille å ikke få av skøyta, når det er gåing til/fra vann.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder