Da synger trolig Storøysundet på siste verset denne sesongen! Ekkel og skummel nå, varm is og overvann, pluss lite bæreevne på isen. 4 km på en time på skøyter uten pause sier vel sitt. Knakk av en tupp på et isflak og fikk et fall, litt dumt å ha glidelåsene på buksa oppe når det er overvann 😂, isen var 77 mm, men forbausende lite hold. Så nå ser det ut som våren kommer.

Store endringer på meget kort tid! Fra god is, til varm is, så å si uten bæring. Stor forskjell på bare den timen jeg var utpå!

Is på sørsida av brua til Storøya.

Isbelte mellom Storøya og fastlandet på østsida.

«Teoretisk» mulig å komme seg over… da vinden ikke hadde bryti opp isen! Men du må være lett som er rev – vil jeg tro. Testet det ikke.

Råk fra Vinterguten og mot Sundvollen, i tillegg går der ei 90 grader på denne mellom ny og gammel is. Ikke passerbare om isen mot formodning skulle holde deg så langt ut!

Mye grunne partier, best is litt utpå.

Stedvis klar fin is i skyggepartier

Klar is, Haraøya til Venstre – Rytteraker til høyre.

Mye bobler, går forsiktig.

Isen er i nedbryting og sterk svekket pga varme og sola som har vært de siste dagene. Sprekker mye selv på 75 mm!

Iskunst

Vet ikke hva dette kommer av

Men flott!

Knakk opp et isflak der isen var på sitt beste, falt, og den var 77 mm, ble våt på et kne, og da glidelåsen på buksa var åpnet, og fungerte dom ei trakt. Men kunne fort blitt ei plumping rett ved land.

Isprøve fra flaket som knakk, og dette er den tykkeste av den nye isen jeg målte. Is i nedbrytingsmønster.

77 mm tykk. Fra flaket som knakk i 4-5-6 deler. Tålte ikke 115kg, som jeg veier ferdig rigga. Dagens tips: Ha glidelåsene igjen på buksa ved overvann 😆, ble våt på ene kneet.

La alle flaka tilbake, kanskje fryser det sammen igjen?

Sesongens først fall, men trolig var det isen som knakk først, var litt som å kjøre i nedoverbakke. Men begge sko var tørre, helt til jeg reiste meg opp. Da rant det fra låret og ned i ene skoen.

Da har det blitt varm vind – 3 plussgrader, tåkete. Isen er betydelig svekket av varmen. Helt på grensa til uten bæring, har du ikke betydelig iskunnskap og isstav, er den uten bæring etter min vurdering.

Les https://www.regobs.no//Registration/294996

Da har det endret seg mye på kort tid, og bare på den ene timen jeg var utpå gikk den fra ok minus til bare ekkel.

1 time på 4 km sier vel sitt om hvor vanskelig forholda er og det var uten pause. Terje var utpå på morran og da var det tørt, og advarte om store endringer.

Er så mye overvann, at den nesten ikke er mulig å se grensa mellom ny og gammel is.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder