Jeg har 4 kompass

Legger du side om side – da påvirker de hverandre mye.

Men litt avstand og alle viser likt mot Nord.

Det øverste er Silvia EXPEDITION med inklinometer – dvs at du kan også måle heling i forhold til snørasfare hvor 30 grader er viktig. Det har også mulighet til å korrigere for misvisning, kjekt feks i Finnmark – men her syd har det ikke praktisk betyding. (og hvor er den lile skrutrekker som passer til det😂). Er med på vinterturer. Har vel tenkt å bytte det ut med et Suntoo speilkompass med samme funksjoner, har dessverre vært en del feil med disse. Kjøpt brukt på finn i 2016 for 250kr.

Nest øverste er et eldre Silvia som har vært med på mye. Gammelt kvalitetskompass som ofte er med i sekken. Inkl den kjente bobla, som ofte kommer….

Nest nederst er et «finnkupp» 400 graders kompass, men som har gradeskiva motsatt vei. Ga vel 50kr på finn tror jeg pluss porto som brev. Mer kuriositet.

Nederste Suntoo clipper er vel det som har vært med på flest turer de siste åra. Superlett og klipsfeste. Bruker jo mye app, men er med som sikkerhet og fester det på kartet for få nord rett vei. Veier 5 gram! Fluoriserende også. Meget høy kvalitet selv om det ikke ser slik ut.

Som regel trenger du ikke å vite eksakt grader til et mål. Mer hvor er nord. Det passer å klipse fast på kartet inni kartmappa. Blir det mye regn, funker ikke smarttelefon.

Kategorier: Navigasjon

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder