Det har vært mange fine turer, på tross av utrolig mye stang ut denne sesongen. Som regel har det bare vært gangbart i noen timer før snøen kom. Men siste uka før snøen kom på søndagskvelden var magisk.

Men Tyrifjorden krever utrolig mye kompetanse på store vann og er nok trolig vanskeligste vannet på Østlandet. Det har derfor ikke blitt delt mye bilder/film fra denne perioden. Men vi har vært mye utpå, da med de med erfaring.

Så hvordan bli med. Vi har krav til at du har teorikurs, vært med på en begynnertur, fullt utstyr og vist god orden og oppførsel. Det vil si følge den som leder, ikke vimse hit og dit, holde riktig avstand når det er påkrevd, ikke ramle når du går av og på isen. For den som leder skal ha fokus på å finne farbar vei, og ta trygge valg, ikke bruke energi på at hen har noen rett bak som ikke følger med, blir for dumt om lederen stopper pga for tynn is og nr 2 i rekka gjør så begge to plumper🥶.

De som blir godkjent får tilbudet om å bli med i ei lukka messengergruppe. Denne gruppa tar turer på meget kort varsel. Så det lønner seg og bli med på de første turene på høsten, og ta sjangsen på at det går an å gå. Det er få turer vi ikke finner is, men selv disse er meget lærerrike. Ikke minst ha sekken og utstyret klart, og det er når vi går opp nye vann du lærer mest, får de beste turopplevelsene – Vi har fokus på isopplæring og tur, ikke km og fart.

Men slik det har vært – har det ikke vært stabilt nok vær til å planlegge turer 1-2 dager frem i tid….. med is som det går an å lære noe på. Vi liker pedagogisk is.

Så det å få med seg starten på sesongen, og nødvendige kurs er viktig. Bilde er fra sesongens siste tur. Ny stålis, men for tynt. Så kom snø, og så varme. Så det ligger ikke an til noen mer turer denne sesongen. Men vi håper å få til et plumpekurs.

Kategorier: Turskøyter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder