Jeg har vel sort belte i gnagsår, pga beinkuler på begge hæla. De er meislet bort en gang, men kommer igjen. Så gjør mye tiltak for å unngå gnagsår.

Først litt remedier…

Tensoplast sitter utrolig lenge.

Leukotape er beste sportstape som finnes, må sitte på til den løsner. Dvs minimum ei uke.

Compeed pluss er knall.

Den vanlige funker for de fleste.

Damestrømper minsker friksjon.

Finnes i flere utgaver.

https://www.fjellforum.no/topic/889-gnagsår/ er linken som jeg fikk mye av tipsene fra.

Jeg starter 7-14 dager før med å pusse vekk all hard hud på beina. Bruker 80-120 sandpapir. Pusser gjerne til det blør. Hard hud tas først, så blir sandpapiret selektiv og myk hud består. Smører beina, slik at det blir som ei barnerumpe. Klipper negler nøye.

Fra turen Jotunheimen på tverrs i 2008. Det funket da, og det funker nå. Ganske massiv taping.

Gnagsår har ødelagt mange turer, og klassikeren er første dag av Norge på langs, spesielt fra Lindesnes. De går på asfalt og langt første dagen. Så starter med gnagsår på dag 2!

Trekking av pulk er også noe som belaster mye, spesielt hælene får ekstra trykk. Så det å trekke dekk er lurt. Pluss tape mer enn du tror, til du får nok erfaring på hva dine bein må ha. Bedre å starte med for mye tape, og heller redusere. Men alle bein er forskjellige. Jo tyngre pulk, og høydemeter, pluss tungt føre øker belastingen på hæla.

Varme, og varm asfalt er også ting som knekker beina. Mange har også for lette sko i forhold til sekkevekta. Da hjelper det ikke mye om du har trent og gått inn skoa på forhånd. Det må være med samme belasting.

Hvordan gå inn fjellsko raskest mulig innlegg nr 1

Innlegg nr 2 på å gå inn sko

Fra turen Holtet i Østfold og hjem.

Jeg lakker negler før turen. Bruker klar neglelakk. Har på compeed i mitt tilfelle, så Tensoplast, og Laukotape. Utenpå har jeg damestrømper. Dette blir litt av en kombo.

Ser ikke helt bra ut🤮

Sjekker beina hver kveld, lufter og bytter sokker hver pause om det er varmt. Lufter sko og tar ut sålene. Jo tørrere jo bedre. Merker jeg noe, stopper jeg øyeblikkelig og retter det.

Den lille stoppen, kan redde en tur.

Den blir litt gelé etterhvert.

Dette er det jeg har med på turer.

Denne har saks, slik at du får klipt vekk det som løsner, og tape på ny.

Husk at på tur, bør beina være uten skader, hver eneste dag når du starter dagen. Er de ikke det, vil du få problemer.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder