Dette er den store varianten, men ganske lett i titan.

Denne kom også fra finn, orginalinnlegget er her. Den koster ca 2200 kr i titan nå, og ca 1100 kr i rustfritt stål. Rustfritt er oppgitt til 972 gram og titan til 496 gram.

Men skal du kjøpe den komplette versjon med tilbehør er prisen oppe i 4499kr! Og det er bare plater etc. Det finnes også bakesystem som kan kjøpes, med da kan du grovt plusse på en tusenlapp til. Men det blir nok for mye drass for min del, men for glamping og god tid, pluss tolmodighet for å styre varmen over relativ lang tid er det sikkert fint. Antar at streiketider blir som i ovn hjemme.

Linker til filmer fra YouTube:

Link verd å se med mye tips

Vedlikehold av brenneren

Her er alle titandelene jeg har. Har gitt litt over 2 tusen for alt, men mangler ei plate for å kunne sette kjelen nedi.

Alt sammen blir mye vekt, så du bør nok velge hva du trenger.

Noe av det beste med denne, er mye plass, og justering av trekken.

Litt åpning

Helt tett.

Pinner for å sette inn Trangia gassbrenner.

Innvendig plate for å justere høyden på det du brenner, feks pellets. Men den passer også som grillplate til Firebox nano.

Lita grillplate.

Ekstra plugger, du trenger egentlig 4 stk om du skal ha en mindre kjele og samtidig justere trekken. Skal du bake trenger du egentlig 6 stk.

Stor grillplate.

Denne har jeg ikke testet, mest fordi at de små ovnene har dekket mitt behov, og har ikke hatt feks den store grillrista, og nok plugger. Så det blir å teste den ut til høsten vil jeg tro, med mindre det blir en våt sommer🫣🥶.

Men første inntrykket er at den er i høy kvalitet, smart laget, faktisk så smart at du må tenke litt, og gjerne se filmer av den i bruk.

Link til friluftsamatørene som bruker denne og også en annen kvistbrenner. På Firebox bruker han askeplata bare til aske, og ikke til regulering, på andre brenneren, setter han den feil sammen. Så disse krever trening begge to!

Variantene til Firebox i stål bør også settes inn med olje.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder