Det begynner jo bli en del saker hvor folk har skadet seg, eller har utsatt seg for forhold de fleste vil anse som norsk folkevett.

Link til artikkelen i Aftenposten

Link til innlegget hos Dagbladet

Jeg følger en del saker innen friluftsliv. Det er en sak som er avgjort – Higravstindsaken hvor ei som var DNT turleder selv omkom. Den ble henlagt.

Stupeulykka på Sørenga hvor en ble lam, er etter det jeg vet anket videre. Hun som hang opp hengekøya i en statue og ble hardt skadet, er fortsatt ikke avklart. Ble først henlangt, men ble tatt opp igjen. Det er Oslo kommune som er saksøkt.

Han som kjørte sklibrett ned midtstubakken i mørket og krasjet med et rekkverk – han tapte mot Oslo kommune. Om den blir anket veit jeg ikke

I tillegg er det en som ble feid på sjøen i Lofoten fra et svaberg, og omkom. Skulle ta bilder av stor sjø. Pårørende mente det var ansvaret til Statens vegvesen – da det er en rasteplass det, og med gjerder. Han var langt utenfor!

Så sunn fornuft er litt mangelvare og vi får håpe at vi ikke får amerikanske tilstander her.! 😳

Ellers så må det innføres et slags grønt kort for friluftsliv, som kan tas på nettet. Med litt sunn fornuft, litt om allemannsretten (og pliktene den medfører), ta med søppelet ditt hjem, hvordan gå på do etc.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder