Får noen PM i løpet av året, ang brennere som ikke funker. Her var det en som hadde flere brennere som alle oppførte seg rart. Brenner ustabilt. Noe var felles, fullstendig renset og felles drivstoff av beste type.

Link til innlegget på Fjellforum med filmer etc

Nok trykk er viktig! Og antall trykk er ikke noe indikasjon på faktisk trykk i flaska.

Link til pdf manual xgk

Per nå pumper jeg til jeg kjenner noe motstand, men jeg kan prøve å pumpe mer? 
I siste post på tråden med XGK resulterte dette i ca 30 pump med under halvfull flaske. 

Jeg skal få testa litt i kveld, men XGK er nå nesten garantert helt ren. Kjørt 1dl alkylat igjennom uten slange-wire i går kveld, og så aldri noen partikler. Staket også godt før og etter.

Er det mulig å skade pumpe el ved å pumpe for mye/har du noen «regel» for hvor mange pump du bruker med XGK? Bruker største fuel-flaske, hvis det sier deg noe.

Det er den største flaska på 887 ml

Jeg testet pumpinga i går kveld, men synes ikke det var helt forløsende.
Dessverre hadde jeg en beholder som anslagsvis bare var ca 20-25% full, og jeg begynte med ca 109 pump. (Kan evt teste med mer full beholder fra fredag igjen). 
Så pumpet jeg i intervaller på 20-30 pump og filmet resultatet. Til slutt var jeg oppe på 269 pump og det var ganske vanskelig å få pumpet noe særlig mer. Filmingen varte i ca 10 minutter. Beklager at jeg varierte litt på og av med hodelykten i start av video.
Forholdene var ellers ca -3C, vi filmet nede ved havet og det var litt vind tilstede. 
Dessverre kan jeg ikke garantere at det var samme flasken som ble brukt på denne testen, som den forrige jeg viste. (Begge hadde ca samme innhold i volum, men potensielt at det ene var Coleman i og den andre var Primus Powerfuel i. Jeg skal markere flaskene tydelig med teip senere).
 

Jeg legger ved tre videoer her, på 109 pump, 199 pump og 269 pump, hhv. 
Hvis du hadde orket å se på dem, hadde jeg satt stor pris på det!

Disse kan jeg ikke vise, men de viser betydelig forskjell og i forhold til hva manualen sier. Men manualen nevner ikke at størrelsen på flaska har noe å si, jo større flaske, jo flere trykk.

Hei, du er betydelig nærmere en bra brenner. Nå brenner den som den skal i perioder. 
Men det som slo meg først – spesielt på den siste filmen hvor du har nok trykk er urenheter i drivstoffet. Dette kan være selve drivstoffet, olje/silicon fra pumpa etc. 

Så ville nok rengjort flaska, helst testet med en mindre og garantert rein flaske og brent ei full flaske på full guffe i minimum 30 minutt sammenhengen, helst opp mot en time. 
 

Da får du vekk alle rester i systemet. 
Men lukta er litt rar, du kan normalt ikke lukte Kullos, og lukter det bensin ville den gassen tatt fyr umiddelbart.  
 

Men xgk brenner litt hakket, og vil gjøre det slik den er konstruert, siden bensina går over i gassfase tidligere enn feks Dragonfly eller omnifuel. Du vil av og til se litt antyding til gule flammer uten at det har noe å si. Bytter du til feks ren nafta (breakclean) brenner den helt reint og blått hele tida. 
 

Så kjøp vanlig 4 takts miljøbensin på Biltema/Felleskjøpet/bensinstasjon. Ikke bruk penger på Colman fuel eller primus fuel. De er dyrere og (virker av og til) mer ujevn i kvaliteten. Helt motsatt av hva du tror.

Så test med garantert ren flaske og brenn ei hel flaske i en smell. Så meldt tilbake hva resultatet blir. Test gjerne begge brennerne, for det eneste som trolig er felles nå, er drivstoffet (eller flaska). 

Konklusjon:

Han fant ut at han hadde alt for lite trykk, og ei brenning med rein flaske, fjernet alle problemer. Viktig at brenneren får brenne lenge nok, slik at silicon og evnt rester av annet brennstoff er helt borte. Viktig at brenneren blir brent lenge nok, helst 15-30 minutter.

https://youtube.com/shorts/Xce2Sb7MWJ8?si=VzkXetqLN_cUvZ4k

Filmsnutt av brenner i mørke som brenner bra. Har jo ei lita samling med brennere, som jeg holder på å se over, legger de ut på YouTube etterhvert.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder