18 januar

Det har vært mye som har skjedd i det siste, og hode var egentlig fullt, pluss at jeg skulle på DNT sitt Kurslederkurs. Med oppmøte på Movatn stasjon. For min del er det upraktisk. Veit aldri hvilke vei jeg må kjøre, og det var meldt kraftig væromslag på søndag. Men kunne møte uten tung sekk på Movatn kl 16.00 i morgen 19 januar.

Valgte derfor å kjøre til Sagtomta via Roa, raskeste vei dit.

Det er merket og kjørt løype til Sinober via Sørskogen.

Ca 1 km lenger og litt over 60 høydemeter ekstra.

Men da kan jeg gå i mitt tempo, rolig og fint, slik at jeg slipper å bli gjennomsvett før ei lang helg, uten mulighet til å dusje.

Bare kos selv om det var minus noen og tyve grader.

Enkelt å finne veien.

Gode løyper og «bare» en bakke opp.

Flott i skumringa.

Sørskogen.

Her er jeg litt kjent fra kurset i høst.

Skiltet er ikke lett å lese, men det er ok.

Møtte også på alternativ rute til Movatn stasjon.

Ikke lett å se løypa.

Men der dukket Nydalshytta opp.

Jeg hadde booket sikringsbua.

Den er flott, innlagt vann, og strøm🤩

Tok meg god tid opp, og bare nøt turen😇

Maten var en britisk Feltrasjon på 5500 kcal!

Jobbet med oppgava jeg hadde fått, og leste et par bøker en gang til, ønsket å stille så forberett jeg bare kunne. Kurslederkurset er jo toppkurset til DNT, og det betydde mye for meg å få lov til å delta. Litt ydmyk, og litt stolt, pluss ville gjerne bidra med mine erfaringer. Men også litt stressa, for bakken opp fra Movatn er seig, og var vel ikke der jeg ville brenne kruttet. Antok at jeg sikkert var den største og tyngste, og høydemeter raskt er ikke min sterke side. På forrige kurs jeg var her ble det gått relativ fort. På det meste 6 km/t og DNT sin standard er 3-3.5 km/t pluss tillegg for høydemeter.

Siden jeg hadde fått bålfyring, og sporløsferdsel, samt sikkerhet hørte jeg gjennom podkasten til Uteliv.

Det ble mange punkt, og 40 minutter på å gå gjennom bålfyring på en pedagogisk fornuftig måte med løs snø, og egentlig ikke noe særlig tid til å forberede seg, gjorde at jeg måtte tenke nøye gjennom. Hva med «speidervann»?

Ble en bra tankeprosess.

Sjekket mulig ruter opp, det var lagt opp til en viss usikkerhet også…. korteste rute og kneikene er på rad og rekke,

Alternativ rute, pluss at vi måtte stille med fjellski. Så kartet ble studert nøye.

Mye vær på fredag og lørdag.

Søndag skulle det komme væromslag, ble det kaos, hadde jeg tatt ei natt til før jeg reiste hjem.

Testet også 113 appen litt for det var dårlig nett.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder