19 januar – En litt spent deltager møte opp på Nydalhytta kl 14.

Startet med å fyre opp i ovnen, men så kom kurslederen med pulk, og jeg hjalp ham å få ting inn. Ovnen her kjent for å være vanskelig, og hadde ikke noe særlig trekk. Ei heller veldig god opptenningsved. Så det slukket, i og med at jeg ei heller fikk fulgt med. Litt artig 😂 da tema jeg hadde fått var bålfyring dagen etter. Gikk ut i vedboden og laget bra med opptenningsved, og fikk ovnen i gang.

Sol og kaldt.

På med lett sekk, og varm jakke, regnet med at det ble venting på Movatn stasjon. Pluss litt snacks og drikke. Passerte Sinober Sportsstue.

Her er det mye stier og løyper å velge i.

Nøt sola på vei ned.

Perfekt føre, og noen kneiker.

Når du ser at her har løypemaskina parkert.

Da er det ofte her de tar pause,

Ofte beste utsiktspunktet på turen.

Nittedal.

Over jernbanelinja.

Ned til Movatn.

Løypa over vannet.

Litt infoskilt, verdt å lese, var tidlig ute, så tok meg tid til det.

Under jernbanen.

Studerte litt innløpsosen.

Bort på Stasjonen. Under minus 20.

Et tog var ikke i rute, så vi brukte ca 30 minutter på å komme oss avsted.

Bare en bakke opp. Ca 200 høydemeter og 3.5 km. Tunge sekker – pakket etter dnt sin pakkliste for vinter og det var meldt kaldt og vi skulle være ute, og trolig en del i ro.

Måneskinn, og noen av jentene var kalde, andre varme.

Siden jeg antok at jeg var av de som var minst sprek, prøvde jeg å være i front og holde gruppa samlet, men var ikke valgt til leder. Med kneiker og fiskebeinsbakker, blir det fort strekk i gruppa. Da er det lurt å være blant de første, og prøve å holde et lavt nok tempo. Ingen hadde lyst til å gå kjelleren eller bli gjennomvåt av svette før vi kom fram. Det ble ikke helt vellykka…..

Men nærmet oss Sinober.

Litt strekk i gruppa.

Hadde «overlevd» det jeg hadde gruet meg mest til. Sist jeg var på kurs her ble det gått fort, nesten det doble av det som er vanlig på en DNT tur.

Men jeg fikk 6.5 km i og med jeg valgte å lage min egen løsing.

Det var varmt, dekket klart når vi kom inn, etter en bli kjent øvelse ute. Dette satte standarden! 🤩 – Dette kom til å bli et flott kurs🥇


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder