Solgt 2 nye underlag, et Xlite og Nemo begge fått nye på reklamasjon, og kjøpte et nytt Thermarest av siste generasjon.

XLite NXT har fått en økt R-verdi på 4.5 sammenlignet med tidligere generasjoner av XLite. Liggeunderlaget kan derfor brukes vår, sommer, høst og tidlig vinter. R-verdien til Therm-a-Rest er bygget på ASTM-standarden som kom i 2020. Denne standarden er utviklet av blant andre Therm-a-Rest og er den første universale standarden for R-verdi.

Liggeunderlaget har økt i tykkelse fra 6,4cm til 7,6cm. Dette gir enda bedre komfort og valgmuligheter i hvor oppblåst du ønsker liggeunderlaget.

XLite NXT liggeunderlaget er lett og slitesterkt med er med et sterkt materiale på 30D ripstop HT nylon som liggeunderlaget ekstremt slitesterkt. Vi anbefaler å bruke et skumliggeunderlag som under liggeunderlaget. Smart å ha for ekstra beskyttelse under liggeunderlaget eller for å ha i camp på vinteren.

Therm-a-Rest bruker sin egen patenterte NeoAir teknologi i de oppblåsbare liggeunderlagene. Alle liggeunderlag i NeoAir-serien består av ThermaCapture og Triangular Core Matrix- eller Wave Core konstruksjon. ThermaCapture er et belegg i liggeunderlaget som reflekterer varmetapet fra personen som ligger på underlaget tilbake til personen, og sperrer for kulde som kommer opp fra bakken. Dette patenterte materialet minimerer varmetapet uten å gjøre liggeunderlaget stort og bulkete. Triangular Core Matrix er kakestykkeformede celler som går på tvers av liggeunderlaget. Disse cellene går over og under ThermaCapture belegget i liggeunderlaget. Siden cellene går på tvers av liggeunderlaget er de mindre og tar derfor kortere tid å varme opp. De kakestykkeformede cellene øker også stabiliteten til liggeunderlaget samtidig som det minimerer varmetapet.

Sett fra Hodeenden

Sett fra fotenden

Den største tilbakemeldingen fra brukere har vært at XLite lager mye lyd. Nå har XLite NXT blitt hele 6x stillere med et tippelt lag av ThermaCapture som har minimert lydnivå med 83%.

WingLock-ventilen gjør det raskere å blåse opp liggeunderlaget enn den klassiske ventilen til Therm-a-Rest. WingLock ventilen har vinger som kan vris på. Den har to funksjoner; den kan lukkes for å hindre at luften går ut mens du blåser opp liggeunderlaget og den kan åpnes for å slippe ut luft raskt når du pakker sammen liggeunderlaget.

Et tips er å ikke sove på et helt oppblåst liggeunderlag. Da vil du våkne med vond rygg neste morgen fordi du har ligget oppå liggeunderlaget. Trykkpunktene, slik som hæler, hofter og skuldre, skal helst synke litt ned i liggeunderlaget. Vi anbefaler å blåse liggeunderlaget nesten helt opp, legge seg på deg og slippe ut litt luft med WingLock ventilen så du kjenner trykkpunktene synke ned i liggeunderlaget.

Vekt tilbehør

Vekt repsett

Oppbevaringstrekket, jeg bruker bare en strikk

XLite NXT kommer med en pumpesekk, pakkpose og reparasjonssett. XLite NXT kommer i fire størrelser – Regular Small, Regular, Regular Wide og Large;

Elpumpe veier bare noen få gram mere.

Large veier 473gram og har dimensjonene 63 x 196cm oppblåst. Nedpakket er det 28 x 12cm.

Fysisk lite

R-verdi på 4.5

Vekt underlaget med alt tilbehør

Vekt bare liggeunderlaget.

Komfortabelt med tykkelse på 7,6cm

6x stillere enn tidligere generasjoner, om det er 6 ganger kan vel diskuteres, men knitrelyden er borte og oppleves mye stillere.

WingLock ventil Triangular Core Matrix konstruksjon 30D HT Nylon trekk på liggeunderlaget.

Helt annen fasong en Nemo Tensor som er ganske likte

Hode enden.

Fotenden.

Det er litt tykkere stoff i Thermarest vs Nemo. Så hvordan du ligger betyr mye. Nemo er behagelig å ligge på, men tipper Thermarest er mer solid.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder