Fikk mulighet til å ta en overnattingstur. Valget ble nærområde, reiste ut på ettermiddagen etter at pliktene var unnagjort. Fra Sundvolden kjørte jeg ca 6-7 km mot Åsa. Ved ferista er det parkeringsplass. Turen er merket meget bra.  Link turbeskrivelse fra ut.no Link til lommekjent.no Bratt og løst, men wire til og holde seg i siste stykke. Er nok luftigste turen i hele Nordmarka. Ifølge iPhone er turen 75 etasjer opp.  Hadde tenkt å overnatte på øya, men mye vann, gjorde at jeg ikke tok sjangsen på å hoppe fra stein til stein ut. Valgte å overnatte ved Migartjern, grunt vann med mye siv og planter. Vondt å fiske, så ikke vak, og fikk heller ikke noe fisk. Mye vind i perioder, men Trolltiden gjorde jobben. Våknet opp til nesten helt klar himmel. Etter en god frokost, pakket jeg sekken og gjemte den i skogen. Gikk opp bratteste stien til toppen av Gyrihaugen. Flott utsikt på toppen. Her kan man se «hele væla», dette er Nordmarkas desidert beste utsiktspunkt. Gikk så ned igjen på nordsiden. Fant igjen sekken, og trasket mot Skardtjernet. Flott rute som er en del i bruk, de fleste går denne veien ned, og Skardsveien tilbake til bilen. Jeg valgte å følge åskammen bortover, denne stien har et flott utsiktspunkt og er litt trolsk. Det er et naturreservat og stien er ikke ryddet for trær etc som ligger over. Lite brukt og møtte heller ingen på turen. Fulgte stien nesten til Retthella, før jeg tok gamleveien ned til mot Sundvolden.

image.jpeg

Beskrivelse fra 10 på topp

image.jpeg

Starten på turen, den grønne pila viser at det er en 10 på topp tur.

image.jpeg

Utsikt på toppen av Mørkgånga, som du ser på fjorden var det en del vind.

image.jpeg

Holdt telefonen utenfor kantenog tok bilde nedover.

image.jpeg

Det bilde alle må «ta».

image.jpeg

Tittet opp og lurte på om jeg skulle ta de 130 høydemeterene opp.

image.jpeg

Beste teltplassen var nesten midt i stien. men ikke folk – så jeg tok sjangsen.

image.jpeg

Øya i Migartjern sett fra Nord.

image.jpeg

Helsport Trolltiden syns ikke mye i skogen. Her er det et steinbord og steinstoler for å raste ved vannet.

image.jpeg

«Veien» ut til øya.

image.jpeg

Beste fiskeplassen er nok ute på øya, her er det også plass til et lite telt. Dessverre var vadeskoene hjemme.

image.jpeg

Iphone 6S sliter i mørke med å ta bilder.

image.jpeg

Våknet til sol og flott utsikt.

image.jpeg

Utsikt over Hole/Røyse

image.jpeg

Migartjern rett ned og utsikt mot Kongens utsikt/Krokkleive. Turen fulgte åskanten bortover. Finnemarka i bakgrunn.

image.jpeg

Hønefoss/Ringerike

image.jpeg

Dette viser grovt ruta jeg fulgte,


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder