Turen gikk til et sted jeg har vært mange ganger før, litt bortgjemt på en lite besøkt del av Nordmarka. Hugstfeltet var tydeligvis beplantet og har vokst mye de siste to åra. Jeg skal på toppen her ca 200 meter unna, den ligger på ca 470 MOH. Normalt fine solforhold her.

IMG_2217.JPG
Måtte sette fra meg pulken for å finne en rute opp. Pariserpulk, helstivt drag og ekspedisjonsele fra Fjellpulken. Gikk opp på ski, og ned igjen på beina for å hente pulken.

IMG_2215.JPG
Første primuskaffen i 12-15 minus er alltid spesielt god. Har med Pathfinder Bush pot og svartkjele. Regner med at det blir bålfyring.

IMG_2208.JPG
Kaldt, klart og sola i ferd med å stå opp på søndag. God natts søvn på tross av kulda.

IMG_2204.JPG
Real feltrasjon til frokost, MSR XGK er en flott, og den minst skummel av brennerne jeg har til å fyre inni teltet, pga kullosfaren. Bush pot har håndtak både på topp og side, så den er lett å helle fra, den har en hellekant så du treffer termosen greit. Den tar ca 2 liter.

IMG_2201.JPG
Helsport Patagonia blir litt overkill i marka, men tar det som øvelse til seinere turer i vinter. Pleier å sette 5 literen med miljøbensin på utsiden. Planen var å lage en iglo til bruk senere i vinter, men ikke nok snø. Såvidt det var plass på en ispytt til å finne et flatt sted å få opp teltet. Klundrete med plugger i is/tæla bakke.

IMG_2199.JPG
Bare vakkert når sola står opp ved 10 tia.

IMG_2198.JPG
Lite snø, klundrete å finne en god vei ned, blir noen velt…. hugstavfall og stubber innimellom alle juletrærne.

IMG_2197.JPG
Lite snø i skiløypa. Men dette er bonus, normalt kommer skiføret i uke 1.

IMG_2196.JPG
Furutrær på myrene, for lite snø til iglobygging her også, men fint å telte.

IMG_2195.JPG
Ikke oppkjørte spor. Men fint på myrområdene for en skitur.

IMG_2193.JPG
Klart og fint vær, 15-16 minus på natta. God fiberpose og bra liggeunderlag, sov til nesten til kl 9.

IMG_2189.JPG
Pyntet til jul med en lyslenke, fra Rusta til 30kr. Nok til vanlig arbeidslys. Brukte nesten ikke hodelykta i de hele tatt på turen, bare når jeg var ute.

IMG_2188.JPG
Frokost i bare stillongsen, minus 9 grader ut, fin temp inne.

IMG_0014.JPG.de8a3cb7c7e3c5c509ecd413ef1daad0.JPG
Nydelig himmel, dette blir en flott dag! Helt vindstille.

IMG_2186.JPG
Instabilde – titter ut av teltet og nyter været.

IMG_2185.JPG
Klart begge veier. Flotteste mandagsmorgen på lenge.

IMG_2183.JPG
Artig fenomen når sola er lav og står opp, bare halve trærne som får sol.

IMG_2182.JPG
Helt postkort, traff den lokale løpebasen på Kleiva, Kjell Berg som var ute med ATV og pakket løyper. Han stoppet for en liten prat. Han er veldig hyggelig og veldig flink til å få til skiløyper. En sjelden fin dag på jobben sa han.

IMG_2181.JPG
Lange skygger, sola er bare så vidt oppom i disse dager.

IMG_2178.JPG
Lyngføre i skiløypa. Tok av skia i noen bakker, litt is også, så det er tryggest.

IMG_2174.JPG
Litt mere skyer i bygda, og isen ligger fin og venter. Pleier å bli et lokk over Ringerike på kalde dager.

IMG_2172.JPG
Pulken klar til tømming. Bare å bære rett inn, en kjedelig del av turen….

5CE36E54-F273-4A17-8655-B7F70EBB33ED.jpg
Rydding og tørking, ikke spesielt populært, men må gjøres og er det eneste stedet vi har og tørke på når det blir så mye.

Etterarbeid/forbedringer
Plastplugger på spaden må fikses, rette teltplugger, fylle gassbokser, etterfylle flaska med kosekaffe. Vil også sette på tau på lommene på Artic beddingen, de er for vanskelig å åpne med hansker/votter på. Vil også skrive på hvilke ende som skal mot teltåpningen slik at jeg alltid trer den riktig vei inn i teltet. Kjøpe inn plugger som tåler frost og is. IMG_20171217_200717.thumb.jpg.861f6f7f92443b558edd6eafe02e86f0.jpg
Helsport sølvpapirplugger, tåler ikke is/tele og øks til å banke de ned med. Hilleberg Y plugg, knakk vers av i kulda.  Har bestilt Hilleberg x-pegs, spent på om de holder.

Hva funket bra

Varmeposer fra Biltema på tær, er fint når det blir så mange minus❄️, og du helst ikke vil bli for svett på resten av kroppen.

EDIT: Kokte opp en termos med varmt vann, slik at jeg kunne helle litt varmt vann på pluggene som hadde fryst fast i isen, da er de myye lettere å få opp!

Det øvrige utstyret funket bra, som forventet. Kondisen kunne vært mye bedre, men det er en annen sak?

Så for alle som lurer, det er bare å ta seg en tur ut i marka, et enkelt og trygt sted å starte vintercamping på!, og med mange gode turminner.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder