Intro
22:00 på lørdagskvelden satt jeg å så ut på klarværet. Innom yr.no og det skulle være kaldt og klart, men bare i natt. Var alene hjemme, så jeg bestemte meg for å ta med soveposen, en sekk med ved og litt mat for å overnatte ved «Rampa» på Kleiva. Litt inspirert av @Terka sin tur til Gaustatoppen med enda seinere start. Rampa er bygget for mange år tilbake og brukes til å hoppe ut med hangglider. Et fint utsiktspunkt. Brukte knappe 20 minutter på å pakke.


22:56 Første bilde jeg tok, løst pakket pulk, går dårlig i veldig bratte trapper, så jeg gikk rundt. Å gå to turer gadd jeg ikke. Snøplogkanten ble første hinder.


23:01 Første velten var et faktum. Oppgått smalt spor er garanti for pulkvelt.

23:29 ser på værstasjonen ca en km unna at det blir en kald natt som forventet.

23:30 Bamse liggeunderlag, reinskinn og Helsport Ly gapahuk som reflektor. Bålet i full gang, hurtigstartet det med ferdige peisekubber og rødsprit – veldig langt unna de som skal bare bruke tennstål. Rask varme var viktigere enn kule bilder.

00:25 Smelter litt vann, trenger varmtvann til Nalgene flaska – som jeg bruker som varmeflaske nederst i soveposen. Den bakte poteten ligger i bålet, til litt nattmat, mens jeg nyter utsikten.

00:59 Det drar litt på med kulda, som forventet, men ikke noe trekk eller vind.

01:14 Månen titter over kanten når jeg kryper ned i den gamle militære soveposen til 300kr, for å sove.

07:14 Morgenen er mørk, og tåka har lagt seg i bygda i løpet av natta.

07:14 Månen har flyttet seg, til andre side, selv om den sikkert har stått i ro, og det er jorda som har snurret.

08:24 Ligger varmt og bra i soveposen, det frister ikke å stå opp, så bildet ble tatt liggene.

08:26 Den lokale værstasjonen på Kleiva, som Stig har laget, gir både info og bilder, kamera står sørover, og det ser ut til å bli en fin dag. Den er mye brukt av den lokale befolkningen.

08:50 Det begynner å trekke/blåse litt. Er nok rester av uværet «Cora» som jeg merker. Glørne i bålet blafferer opp. Har med tørr opptenningsved som jeg legger på. Glemte å tømme kaffekjelen, så den var tæla selv om den stod nesten oppi bålet. Nok et tegn på en kald natt.

08:53 Rask fyr i bålet med tørr ved, glør og vind, optimale forhold, trengte ikke fyrstikker. Ligger nesten oppi bålet.

08:53 Flotteste lyset er når sola står opp, da er det men minutter som her viktige å få med seg. Her syns også toppen av rampa.

08:57 Kaffe på gang, nydelig himmel i fjellrekka rundt.

09:13 Fargene endre seg minutt for minutt. Fascinerende skue.

09:40 Bygda ligger under et lokk, det trengs mer vind og litt sol for å få det vekk.

09:40 Ligger så nære at jeg kan strekke meg bort til bålet. Glad jeg tok med jervenduken til å ha soveposen inne. Vinden er sjelden sur og kald. Burde nok hatt med mere klær.

09:51 Sola dukker opp, og jeg nyter det mens jeg spiser.

09:51 Lyo middagsrett til frokost, hadde nok pakket veldig raskt, for det var ingen frokost med. Vinden gjør det veldig kaldt å spise. Kan ikke huske sist jeg spiste med hansker på når jeg nesten satt oppi bålet, for å holde varmen. Etter maten ble det hurtigpakking for å holde varmen.

10:16 Ikke store plassen jeg har brukt. Var benken breiere kunne jeg ha sovet på den.

10:18 Perfekt pakket pulk, men velter gjør den også på hjemveien. Ønsker meg selvstabiliserende pulk.

10:53 Hjemme igjen, etter ca 12 timer ute i marka. Pakket alt inni jervenduken, slik at det ikke ble snø over alt, dessuten er det superraskt.

Konklusjon:
Artig enkel tur, som må gjentas. 


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder