Det lå an til at dette kunne bli en meget bra dag på skøyter. Hadde gjort det jeg kunne av forberedelser og det ble klarvær og månelyst i går. Noen kuldegrader og litt vind. Så isen hadde mulighet til å bli hard. Vinduet ville ble lukket av snø på kvelden, så her var det bare å gripe mulighetene. Jeg vurderte det slik at Steinsfjorden var der det ville bli best forhold, muligens sælabunn på Tyrifjorden også. 

Startet fra stranda ved Steinsåsen og gikk nordover mot Åsa.

Forbausende bra is, men ruglete i sundet ved Herøya.

Gikk inn til Åsa på fin is. Periodevis nesten drømmeforhold. Sola dukket opp og det var varmt og fint, med hard is. Tok bra med pauser, da jeg trodde de kunne bli en bra dag. Hadde med bra med niste også. Ned i 10 cm stålis og 10-15 snøissørpe med ok topplag selv på det dårligste. 

Tok langhvilen på pipeøya, med en ryggstrekk i sola.

Gikk langs land bort til Kroksund hvor jeg krysset E16. Gikk langs land stedvis på veldig ruglete is og med litt overis/sørpe.

Ble bedre etter jeg passert odden. Det er åpent og dårlig is ved vinterguten – måtte også på land på odden før Limovnstangen. Våren er i anmarsj.

Gikk på land over Limovnstangen, meget flotte forhold i Sælabunn.

Men det begynte å blåse ganske kraftig. Medvind til å begynne med, men måtte snu, ellers ville turen bli for lang for meg. Fikk motvind så lua holdt på blåse av. For å slippe å krysse den ruglete isen med overvann, gikk jeg mot landsiden ved Storøya. Mye oshull og åpent vann. Vit hva du gjør om du krysser her. Gikk utrolig tung i motvinden, selv om isen var fin.

Gikk langs land og krysset E16 ved Sandøya. Ruglete is bort til Ramberget. Datt en gang da skøyta brast gjennom overisen. Men heldigvis hadde jeg på meg knebeskyttere. Men heldigvis medvind. Strake veien tilbake til bilen ved Steinsåsen. Nesten 38 km og 6 timer på tur, blir sofen resten av kvelden for min del. 

Så som vanlig ingen andre på skøyter. Synd med så fine forhold. Og snøen kom som meldt nå i kveld.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder