Det går en rekke flotte stier fra Åsbygda og opp på Krokskogen, denne stien er en av mange. Den er med i årets 10 på topp i Ringerike.

Det står et skilt om stien, men den står egentlig litt rart, den står på toppen, ikke noe i bunn.

Langs med stien er det noen utrolig store mauertuer, de er flere kubikkmeter.

Denne kaffekjelen, som har levd et hardt liv, tydeligvis skudd på med hagle sto på en stubbe ved stien. Søppel eller en del av en kunstinstallasjon?

5 meter fra kaffekjelen sto også et par ski montert opp og ned. Kunst? Noen som ga opp turen?

Det er utrolig lite tyttebær å se i år, ikke er de modne enda heller. Vi må nok til Holleia/Sokna tipper jeg for å finne noe i år.

Fin utsikt rett mot vest!men grått i dag.

Kassa stod på samme plass som i fjor.

Konemor nyter utsikten, ny tur for henne.

Bærsesongen i år er heller dårlig, men her bugna det av villbringebær. Sjelden sett så mye på et sted. Meget gode på smak. Rett ved 10 på topp postkassa.

Der hvor «Æljstien» går inn på gamlebakka (gamle Ringkollvei) og skiløype #1137, har de laget en fin flott klopp.

Løype #1137 – Underlaget i denne traseen er en gamle hestevei, jevnt og fint i øverste del. 

Tomt for biler!

Grå dag, kom noen regndrypp.

I dag var hytta på Ringkolltoppen kjekk og ha for en rast. Det var regn i lufta og ikke allverdens utsikt over Ringerike.

Var litt glør nedi aska, så enkelt å få fyr, selv uten fyrstikker.

Vestmarka gård levere utrolig god ved til Ullring på Ringkolltoppen.

Her kan du kjøpe ved! Vipps. Hjelper med et lite bål innomhus når det er regn i lufta ute. Ullring er et flott sted. 

Fikk et par kaker av naboen!

Dessverre har de begynt å skrive på veggene på Ullring. Det spørs om det burde vært pusset ned før det blir for mye, og fjernet boka og kulepennen. Dagen unge har jo bare mobil. Et skilt med # hashtag som er unik hadde vært bedre. 

Den gamle doen på Ringkolltoppen – kjent som «Restedriteren» er blitt ny. Flott et det er do på stedet, og en vedbod også.  Nybeiset og fin.

Ringkollstua ligger fint til. Den syns fint fra Ringkolltoppen. Ikke all verdens utsikt i dag, men slik er marka. Lysnet litt etter pausa på toppen.

Det var trist og grått og regn i lufta på Ringkolltoppen i dag. Da forsvinner den flotte utsikten også. Vi ser såvidt Nordfjorden -en tarm på Tyrifjorden. 

Det er utrolig lite blåbær i år, men her dukket det opp en flekk med mye og store fine bær.

Jeg har alltid med en liten bærplukker for barn på høstturene. Tar liten plass i sekken og nok til at vi får til dessert.

Sauene på Ringkollen er ikke mye sky. Di kom i mot oss, og ville bli klappet litt og kost med. Savnet nok folk.

Fjellskoa mine og salt svette er nok digg for en sau. Utrolig fint med dyr i marka. De var bare kosete, og litt klapping og kløing likte de.

Det var regn i lufta, og yr var ikke helt snill. Men en fredag ettermiddag og ikke en bil, verken når vi kom eller gikk er uvant.

Det gror til, litt synd at fossen nesten ikke syns.

Er nok noen som lurer på hvorfor denne løypa ikke er maskinkjørt. Svaret ligger her! Gammel hestevei, så det er ikke plass til en løypemaskin. Krevende løype å kjøre på ski ned, og usedvanlig tung å gå opp, lite kjørt.

Skiltet sier ny løypetrasé – men henger på halvt hold og ser gammelt ut. Denne løypa blir ikke mye kjørt, og det er ikke noe skikryss her lenger. Så skiltet er nok litt misvisende i dag.

Toppen av Gamlebakka, her slutter veien rett borti ved huset.

En skulle tro bilde var opp-ned. Med rogna greier ikke å holde all bæra oppe.

Det er så mye rognebær at buskene bøyer seg helt rundt. Da blir det mye snø, siden rogna ikke tåler to bører.

Grinder må til der hvor det er dyr.

Tror dette opprinnelig var en husmannsplass under Bølgen gård, men er ikke sikker da det har gårdsnr som starter på 105 og Bølgen starter på 106. Ligger fint til i Åsbygda, og bildet er tatt fra stien.

Det går en rekke flotte stier fra Åsbygda og opp på Krokskogen, «Æljstien» er en av mange. Den er med i årets 10 på topp i Ringerike, og det er en liten parkeringsplass rett ovenfor det som tidligere var Bølgen Karosseri. Plass til en 6-7 biler. Stien starter til venstre i bilde.

Ble noen høydemeter i dag også.

Dessert når vi kom hjem.

La dette ut på insta etter turen, og sendte inn mange av bildene med tekst til Markadatabasen.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder