Dette skal være den dårligste turen i år ifølge andre jeg har snakket med.

Det er litt utsikt fra veien mot bygda, litt høyspent hører med i denne traseen. Finnemarka i bakgrunn. 

Denne var veldig rolig, faktisk helt rolig og litt død…. overkjørt – ikke bra å sole seg i veien.

Nå har høsten kommet i høyden. Klart og fint, og myra står klar for vinterens skitrasé. 

Her har de lagt på litt grov pukk, vannet står i grunn, og ødelegger bæringa på veien. Fra toppen ved Høgåsen og ned til Seterroa er veien ikke veldig god. Ta det med ro her

500 hundre meter før Seterroa, der hvor bekken krysser veien er det en stein som bord, og en benk. Dette er et bra alternativ til Seterroa hvis det er kaldt i vannet og litt vind. Ok utsikt også.

Litt høyspent her, men ser du bort fra den, er det fin utsikt mot Storflåtan og i retning Løvlia. Rasteplassen har innlagt vann.

Mange barnefamilier har dette som sitt store mål. Fin utsikt over Storflåtan, god plass til telt. Her har jeg sovet noen netter i telt, da barna var små. Veien til Damtjern til høyre, og  til venstre går den til Storflåtan Gård. Bildet er tatt i veien over Høgåsen som går til Jaklefoss.

Det er ikke bare bare å være høy, her har vinden lagt ned et høyt tre, og det har havnet i veien. Naturen er hard med det som ikke står bra nok. Mye kongler i toppen.

Fant litt tyttebær også men ikke mye.

Det er laget den klassiske snuplassen her i enden av Spålsveien. Fint å raste her, selv med lav sol, spesielt om du har glemt å ta av trillestien mot Øyangen en km før. Litt mat hjelper.

Her fortsetter løypa inn til Spålsetera, et løypekryss hvor flere løyper møtes.  Er en traktor/ hestevei videre inn til setera. Høsten er kommet.

Her ser du ned på Spålsveien.

Lav sol, så skyggen ble med – litt artig når det er selvvalgt ?

Disse fra trillestien ved Fagervann mot Steinbutjern.

Steinbutjern.

Tok sjansen og syklet gjennom, og satset på at balansen og treverket holdt. Kunne bilt et bra mageplask. Mye vann etter alt regnet. Ser på bildene de gamle bildene at det synker stadig mere ned i myra.

Turpostkassa flytter tydeligvis litt på seg. Var ikke helt der den skulle. Men fant den – 10 på topp Ringerike. Ikke samsvar med appen…. som om det var noe nytt.

Trillestien ved Steinbutjern

Trillestien går helt tydelig rundt Steinbusetera og skiltet viser vel litt konflikt …

Det er lagt ny asfalt på store deler av strekningen. Det har blitt veldig fint. Bra for de på rulleski.

Du får fin utsikt over Ringerike og Holebygda et par steder på veien opp fra Klekken.

924 høydemeter, en slitsom tur.

Gikk en god del på turen tydeligvis!

La dette ut på insta. 12 av 21 er gjennomført.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder