Det er kald i marka, og isen på små putter og tjern legger seg. Her ved Nordsetertjern på 395 moh ved Kleivstua, var det ca 5 cm is, nok til å bære en mann. Vi ser lysløypa på Kleiva i bakgrunn- løype 89. Legg merke til at det er steiner på isen. Veien til Sørsetera går rett ved, og både barn og voksne tester nok isen ved å kaste pinner og stein på den. Litt synd for oss som går på skøyter, da dette er et av de vanna som er lettest tilgjengelig og som islegger seg først. Husk nødvendig utstyr og kompetanse før du beveger deg ut på is, her er det flere bekkeos og gode muligheter til å gå gjennom om du ikke vet hva du gjør. Det finnes ikke trygg is, men det finnes trygge skøyteløpere. 

4.5-5 cm tykk is, noen steder 6 cm.

Flotte roser etter isstaven. Sendte inn til RegObs også, samt skridsko og FB gruppa Turskøyter Hole og Ringerike.

Jomfruelig is, ikke en sprekk når jeg startet.

Sett nordover, og isen har lagt seg blank og fin, og skogen og lysløypa på Kleiva som skimtes til høyre i bilde, speiler seg flott i den. Isen er nok ikke mange timene gammel, er nesten ikke noe rim på den.

Hør isen snakker, skru opp lyden.

Mye stein og pinner på isen etter barn som leiker seg. Ulempe ved å være nær vei.

La dette ut på insta, ok respons.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder