Ikke helt ferdig, men er litt tekst og ,mange bilder ble sendt inn til Markadatabasen. Men legget det ut og retter etterhvert.

Jeg startet med Plassedammen, siden det er det største vannet. Her er det utrolig kaldt, ligger i et hull, og er av de store vanna relativt sett som fryser først.

Målte 5 cm, og inne ved land ca 7. Men regnet med litt variasjoner.

Isen ligger forlokkende og fin, det er – 3 grader og litt vind. Som vanlig har noen kastet bålsteiner på isen. 

Isens tilstand ble berøring innrapportert til RegObs, og slridsko.net. Litt som å gå på et akvarium.

Her ser du et tydelig skille i isen, så måtte gi meg her. Husk nødvendig utstyr og kunnskap når du beveger deg på isen.  Bilde et tatt rett nord for dammen, og vi ser den sydligste øya til høyre i bilde.

Her ser du et tydelig skille i isen lenger mot øst, så måtte gi meg her. Målte da 4.5 cm. Bilde et tatt rett nord for dammen, og vi ser sydligste øya til venstre i bilde.

Magiske skøyteforhold på en liten del av – Plassedammen, ble 600 meter. Her blir det perfekte forhold vil jeg tro på onsdag/torsdag, men er meldt snø på fredag, så her er det carpe diem!

Neste vann var Retthelltjern.

Her er isen 7-8 cm tykk og helt klar. Burde hatt et Polaroid filter, for den lave sola gjør at det ikke blir like klart som det var i virkeligheten.

Blir som å gå oppå et akvarium, og det er høst i akvariet. 

Dette ble tatt med vidvinkel og blir litt fortegnet. 

Løypekjøreren har en refleks på denne furua. Kjører di mot denne fra syd, slipper de den dårlige isen som ofte er til høyre i bildet. Løypa til Kleivstua nr 1353, Gyrihaugen nr 91 og en snarvei mot Retthella møtes her. Lav sol, benk, og kaffe på termosen, samt ei rastejakke gjør susen her. 

Isen ligger blank og fin, skøytene er skarpe og kunnskapen er i orden. Drømmedag på skøyter.

Noen dager i marka er bedre enn andre, dette var en av de.

Det er lav sol, men den varmer. Isen ligger blank og fin, bare med noen merker etter skøytene.

Lav sol, drømmeforhold på skøyter, fin utsikt, kaffe på termosen og ei god sitteplate.

Bønnerudtjern var neste på lista.

Det er superforhold for skøyter her nå, men sola er på vei ned, og jeg rekker bare et par runder. Bildet er tatt sydover.

Det er superforhold for skøyter her nå, men sola er på vei ned, og jeg rekker bare et par runder. Bildet er tatt nordover. 

Kjenner meg  ikke helt igjen på bilde https://www.skiforeningen.no/marka/bilder/?id=17314 med en gang.  Jeg står på nordsiden og nedi bekken og tar bildet. Det må ha vokst mye her siden det ble tatt. 

Her var ruta på og mellom vanna.

Scooterløypa går over demningen – løype 1353. Det er sikkert ikke mange steder om det i hele tatt finnes at løypa gå over en demning på tvers. Det er lagt stokker på ene siden, men ikke på denne. Det er en ryddejobb og få vekk tilveksten her også. Kaldt -3 grader og vind i dag. Mekinga til løypa er også slitt. 

Artig fasong på bjørk mellom Bønnerud- og Retthella-tjern. Høyt stor bjørk, med merkelig fasong, om gitt av mange små busker i passe store juletre størrelser for en skole. 

Selv om jeg bor i Sundvolden, blir jeg like betatt av utsikten over Tyrifjorden og Steinsfjorden fra Dronningveien.

Det er kaldt – 5 grader, og himmelen sier at det blir ei kald natt, når sola er i ferd med å gå ned.

Det var nesten minus 10 på myra ved klubbhuset i natt, og det blir nok ei kald natt, perfekt for oss som vil ha litt tykkere is.

Det ble mange bilder i dag, men har vært en dag av de sjeldne.

Tok 18 bilder og satte sammen. Ble nesten bra. 

La dette ut på insta


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder