Jeg utlyste en tur på Facebook og på Skridsko.net. Flere hadde lyst, men bare en kunne til rett tid.

Her sjekker Morten istykkelsen rett ved dammen. Han har brukt isstav, slik at han vet at han står på trygg is. God kunnskap om is og riktig utstyr slik som her er viktig når du skal gå på is under slike forhold.

Her sjekker han istykkelsen rett ved dammen. Han bruker isstav, slik at han vet at han står på trygg is. Legg også merke til at ingen har beveget seg der hvor det antatt er svakest is.

Det er 2 beverhytter begge på Østsiden av Plassedammen. Dette er den minste, men ingen tegn til bever her nå.

Turskøyter gir unike opplevelser, her ser vi på beverens verk, og vi lurer på om det har kommet mye vann ut av bekken, for da er det svakere is.

Turskøyter gir unike opplevelser, her ser vi enda mere på beverens verk, og studere isen, her har den ligget litt lenger og er tykkere.

En av innløpsbekkene på Plassdammen. Det er fascinerende og se hvordan isen har blitt formet. Du formelig ser hvordan høsten skal bli til vinter.

Hvor går grensa for farbar is ved bekkeoset i dag? Is er ferskvare, og forholda endre seg raskt, her bruker Morten istaven til å sjekke tykkelsen på isen. Han står på farbar is, men der hvor staven er, holder den ikke en mann. Her er det ca 30-40 cm dypt, så  ingen fare. God kunnskap om is og riktig utstyr slik som her er viktig når du skal gå på is under slike forhold. Morten lærte mye i dag.

Ved Steinvika i Plassedammen ligger det ei øy, her har naturen laget sitt eget lille kunstverk i farget is.

Det er brukt naturfarger av beste sort, og kunstverket er av ren midlertidig karakter, det kan bli større eller det kan bli borte på kort tid. Været bestemmer.

Valgte dette ut til Insta. Ok respons.

Egil kjent fra Skridko.net dukket opp, og kom med en del tips. Blant annet dette plaststykke som passer i NNN bindinger og har brodder/pigger. Det må handles inn til Konemor. Reed creak Halkskydd NNN

Turskøyter og bålkos hører sammen, Det hører med å ha et lite kaffebål og steike litt pølser eller som i dag, ostesmørbrød. Sammen med en god samtale og skogens ro, blir det en flott turopplevelse, selv om ikke sola dukker opp.

Fikk ikke logget første runden. Så ble 2 km til ca.

Dagens i lilla, orange i går. Da har jeg vært over det meste.

Litt synd, hadde mulighet til et megaflott bilde, da det var trekk fra nord og oppdrift ved rampa. Men var ca 15~20 sekund for seint ute, og rakk bare dette. Burde hatt dashbordkamera. Han var rett over veien, ved rampa. Tror han hadde vært lenge i lufta, for han prøvde å riste varmt blod ut i fingerene. Minus 5 grader og vind blir kaldt.

1 dagens rute.

2 dagens rute

3 dagens rute

Slik omtrent er isens tykkelse nå.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder