Dag 2 på turen

Sinnerdammen hytta er velholdt. Det er vel Løvenskjold som eier hytta, og DNT som leier den ut. Hytta er mye i bruk hele året. Skiløypa går rett forbi, det samme med stisystemet.

Ryddig tun på Sinnerdammen. Det er velstelt, og det er tatt ned noen trær rundt tunet, ellers hadde det vært veldig mørkt her.

Mye info

DNT tar smittevern på alvor

Det er bra info, antibac og klorin, samt ryddige rutiner.

Infoskilt om Spålen-Katnosa naturreservat innerst i Spålsveien. Mye fin info på disse infotavlene. Legg merke til at det ikke er lov å ri eller sykle på stier/Løyper og i terrenget i dette reservatet.

Spålsveien sett sydover ved Fagervann. Denne bakken har jeg minner fra….. litt sliten, sulten og burde ha tatt pause. Det er ca en km fra krysset inn mot Steinbutjern og i godt driv i nedoverbakken kom jeg helt til enden av Spålsveien før jeg skjønte at jeg hadde syklet for langt. Tok ca 2-3 minutt ned, ei god pause med påfyll av energi før de ca 50 høydemeterne oppigjen ble forsert. Bildet er tatt rett vest for Fagervann. God grusvei, flott å sykle på.  

Samme sted, men sett mot nord, dvs mot Spålssetera.

Krysset i Spålsveien hvor du kan ta opp til Steinbusetera/ Steinbutjern. Bildet er tatt sydover, her er det lett å sykle for lang om du har god fart ned Spålsveien mot Spålssetera.

Både sommer og vinterskilt

Sett nordover i krysset

Bilde fra Spålsveien tatt ved enden av Fagervann. Bildet er tatt nordvestover og du ser åsen mellom Steinbutjern og Fagervann.

Lynnedslag furu ved nordenden av Langtjern. Spålsveien går rett ved ei sjelden flott furu, som lynet må ha slått ned i. Den er veldig tykk i bunn, så må være gammel. Nesten rart at den ikke har noe navn/infoskilt. Kunne fint vært en kjentmannspost.

Måtte opp med tarpen ved Langtjern.

Det hjelper mye på komforten mot både vind og regn.

Heldigvis kom det ikke så mye. Men det blåste bra.

Konemor får ørret i Langtjern

Det er alltid gøy å få ørret, spesielt om den passer i panna og var rød i kjøttet slik som denne.

Akkurat passe til ei panne.

Scooterløypa fra Spålen kommer ut av skogen ved Langtjern

På østsiden av Langtjern kommer det ut ei lita og flott scooterløype. Den anbefales.

Løypekrysset ved Langtjern

Det klarner opp også i nord.

Her er et dobbeltkryss. Løypa fra Spålen Ø kommer inn over vannet. Scooterløypa fra Vesleflåtan kommer innføra høyre, og forsvinner videre til Steinbutjern. Bare noen få meter lenger inn går maskinløypa på Spålsveien.

Krysset ved Spålsveien inn til Bleiksjøflaka. Dette krysset er mest i bruk på vinteren da scooterløypa opp til Langtjern tar inn her.  Men er en blindvei på sommerstid, det går ei heller noen stier av stor betydning i enden av veien. Ingen hytter eller lign, så vil du være litt for deg selv er dette en fin plass.

Østre hovedkrysset ved Storflåtan gård.

Dette er en viktig kryss både sommer og vinter, mange muligheter om du står her, og alle veiene er gode valg både sommer og vinter.

Dagens rute, ikke noe stress.

Mye vann i Storflåtan – Mye vann i overløpet

Det har regnet mye, og det er nesten vårflom her. Selve dammen har fått nytt flott rekkverk også.

Ikke et telt å se ved Storflåtan kl 16.35 midt i ferien

Vi var bekymret for om vi kom til å finne en teltplass ved et av de mest brukte stedene på Krokskogen, og ble meget forundret da det ikke var et telt eller et menneske å se. Men det er kø og kaos på mange «instragramsteder» i Norge. Storflåtan er nok ikke «in» i disse dager. Velholdt, ryddig, ingen tegn til søppel, flotte sykkelveier.

Ørreten blir til forrett. Fanget i Langtjern og stekt på storkjøkken ved Storflåtadammen. Smakte himmelsk og konemor greide å få skinnet sprøtt også. Litt smør, salt og pepper og selvfanget fisk gjør turopplevelsen enda bedre.

Teltet oppe ved Storflåtadammen

Når alt er ledig, er det bare å velge den beste plassen.

Knøttlite telt for 2 veier knappe 700 gram, så en tarp på 200 gram til å legge sekker under er kjekt.

Solnedgang over Storflåtan – sett fra dammen

Det er skiftene vær, og ved dammen har du sola lenge.

Endre seg hele tiden.

Blir betatt av hvor lenge du har sola her, og fargespillet.

Men mat må vi ha, havregrøt til kvelds, hetta er på pga knotten, og mygg/knottjageren er ikke varm nok enda.

Stilleflytende fint

Sola går ned over Høgåsen

Flott solnedgang ved Storflåtadammen.

Det gløder i horisonten, men blir en tidlig kveld i soveposen – kjølig vær, blir kaldt i natt.

Ned mot 5 grader og vi er i juli.

Konemor sluntrer ikke unna tannpussen selv på tur.

Ikke lett å velge mellom bildene

Dette ble instabildet

Yr, og det faktisk været er litt i utakt. Er litt 4G dekning på kvelden. Men mobiler spiser strøm – så det er flymodus som teller. Lite dekning i denne delen av marka.

Blir nok ei stille fin natt.

Ti på topp – Storflåtan rundt merker. Bedriftsidretten har en sykkeltur rundt Storflåtan. Det er bare digital innsjekk, og dobbel merke er nok «årets postkasse». Dette er en fin runde, spesielt om du tar rett vei! Sola avgjør hvem vei det blir når du sykler.

Markadatabasen fikk 10 bilder


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder