Våris er likevel mer komplisert en det filmen viser. Fargen sier mye, men temperaturen og strukturen kan avgjøre enda mer. Tidlig på morgen under klarvær og dermed minus ved isen, kan de mørke feltene bære godt, og noen ganger er det rett og slett rene stålisen, mens de lyse områdene er sørpe og snøis, og er dårligere, og når det blir varmere, holder den mørke seg bedre til et visst punkt, hardere overflate men kanskje ikke mer bærekraft. Den mørke isen her er åpenbart langt framskreden våris med mye vann i seg.

Som alltid er synet, hvor sola har fått tak, hvor det har vært snø, og tid på dagen i tillegg til temperatur og om det er klarvær faktorer. Så isstavene er igjen veldig viktig, men våris krever mye og må læres – helst på en is som er akkurat passe.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder