Da ble det en kontrollrunde, i meget flott påskevær!

I dag var det varmt og fint, rundt null i skyggen, og sola varmet bra. Den brøyta banen var stortsett fin, men hadde skummle partier med overis. Snakket med flere som hadde kraftige fall i dag. De fleste syns tykk is er sikker, og setter opp en voldsom fart, når du da treffer noe du ikke kan se, og hekter, står skøytene plutselig helt stille, og du klasker i isen….

Vi som er erfarne, setter ned farten betydelig. Jeg måtte gå på brøytekanten flere steder for å komme rundt. Banen er nå stengt til etter mildværet og at overvannet/overisen er frosset sammen med resten av isen.

Snøen ligger ganske langt ned i Åssiden ved Konges utsikt mot Kleivstua. Snart så vi får sol i Baskerudveien igjen også!

Ut fra Steinsbystranda

Noe skader fra overis i går.

Men dette smelter ned nå i løpet av de neste dagene.

Men slike dager med overis er skummle, fort gjort å skade seg, dette.

Flere steder med skader etter i går.

Andre steder fint.

Vintersol og fin is mot Vik

Men feller, har har det heldigvis ikke vært mye vann under.

Her var det mere

Her har flere tryna, møtte en som advarte meg sterkt mot å fortsette. Han hadde tryna skikkelig! Ikke noe hjelm eller sikkerhetsutstyr og med hockeyskøyter – de bærer ikke så bra på overis.

Dette trenge mye mildvær for å bli bra!

Mosaikkis🤩

Flott å se på.

.

.

Men ble ei pause i sola, kaffe og nest siste ringen på kransekaka.

Overvann ved land, under snøen. Men flott å sitte uten rastejakke, og ta en liten dugnad. Dagens dugnad var å spise opp rester av julekakene, og kransekakering, funker flott på tur. Sola står rett over Kleivstua.

Men noen må spise opp den også.

Nydelig vær!

Dag og kompani hadde rastet på ei øy. Mosaikkis på Steinsfjordens brøyta bane. Flott motiv, og en del benyttet dagen til å ta en siste tur før mildværet setter inn.

Nye satelittbilder i dag, lett å se hvor banen går.

Ikke så gode bilder i øst.

Nordfjorden – Røsholmstranda har mye gammel is, men snart snøfri!

Isen har lagt seg igjen i Sælabonn

Varmt til natta…

Før det virkelig setter i sving. 10 grader og 21 m/s tærer på både is og skiløypene!

Det er meldt kraftig varm vind, så skiløypene nede i Holebygda blir trolig helt borte. Men er vi heldige blir det mer skøyteis. Banen er nå stengt til etter mildværet og at overvannet/overisen er frosset sammen med resten av isen.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder