Da ble det slip av et skøytepar på Sport1 på Hvervenmoen, Ivar var flink, og jeg var innom på et rolig tidspunkt, så han rakk å ta de da det var få kunder innom, litt ekstra service der. Han kan å slipe skøyter! Men mens jeg ventet tittet jeg mer på en ny type de har fått inn…🙈

Jeg har hatt 2 par ei stund. Men et par lokale karer har fått laget en variant i Nederland. Fikk tak i selve skøyta til en ok pris, og hadde et ekstra sett med bindinger liggende. Har testet de et par korte turer.

Lundhags er fra 2010 mye brukt!

Bindinger og alt har fungert bra. Men har måtte etterstramme og ha på locktite på bolter.

Lengde 50 cm. Bra stål.

Høyde 44.5 mm opp til hælplata. Her er det mye stål opp til innfestinga, så litt snø bremser lite. Men stålet er limt, og det har vært tilfeller hvor stålet har løsnet.

Bredde på stålet 1.8 mm.

Bredde på selve skøyta 43 mm.

Radien på skøyta tror jeg er 28 meter, stabile

Har et sett med Zandstra brukt i 2 sesonger. Her er stålet også klemt fast, ikke bare limt.

Lengden her er 51 cm, radie tror jeg er 35 meter.

Høyden opp er 45.5 mm, subber fortere i snøen.

Bra stål i disse også, virker som det er samme som Lundhags. Bredde 1.8 mm

Bredde på skøyta 49 mm.

Målte å fant midtpunktet på skøyta.

Midtpunktet på skoen.

Passer nesten, men jeg står litt for langt bak på skøyta, og sliter de ujevn. Mest bak, mest på Zanstra. Samme på Lundhags.

MM ice-skate har radius 23 meter. Varianten jeg fikk var uten pose, eller beskyttelse på eggen, men var ferdig slipte. Sport1 på Hvervenmoen har de inne på lager.

Litt kortere

47.5 cm

Litt knotet å få festa bindingene. Virker kanskje litt lette… men flere muligheter til forskyving. Men nå får jeg de langt nok frem.

Men har fått tak i normale skiver etc, så blir trolig å bytte. Skruer er litt korte på et par steder, så skruer må tilpasses. Mulighet til å justere vinkel og sette bindinger sideveis.

Mye breiere – virker mer stødige. BC magnum passer perfekt på disse.

45.5 mm i høyde, limte blad her også.

Satte ikke på merkelapper, må testes mere og skruer byttes.

Bildet av bladbredde kommer.

Bredden på bladet er 1.1 mm så tynnere. Vil skjære lettere nedi sørpeis, men bedre på hard ny stålis.

Første inntrykk er, knotete å feste bindingen. Men kjøpte de løse, så kan ha laget mitt eget problem. Bedre radius, og får balansepunktet midt på. Stabile og leikne på en gang…

Spørsmål: Hvordan er de å slipe? Stålkvalitet skal være 60 HrC og Zanstra har 60 Rc, Lundhags oppgir bare at det er Sandvik stål.

Konklusjon:

Må testes under fler forhold, testslipe de etc. men balansepunktet virker bedre, mer lettsvingte. Litt usikker på om jeg blir litt for tung for det tynne bladet ved hekting i sprekker.

Skøyter jeg savner, er med bredere egg, men de lages ikke lenger. Oddvin Lund har et par som er 30 år gamle med breiere egg. Og at jeg kan få rett tyngdepunkt.

Kategorier: Turskøyter

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder