Da har jeg vel antatt opp mot 100 overnatting hvor denne er brukt. Så den var ikke så flyffy og lukta kunne nok vært bedre….🙈

Et badekar, eller slik som her ei plastbalje på 100 liter er greit å ha.

Vaskemiddel og impringering for dun. Ved fullpris koster det ca 200kr for en vask, dvs ca 2 kr pr overnattingsdøgn…. Kan jo være greit å ha på lager, og kjøpe inn på tilbud.

Starter med vask.

Prosedyre.

Startet i balja, vondt å få ut all lufta.

Putta den så i ei bilvaskebøtte, med grusfelle. Men brukte grusfella som lokk, for å holde alt under vann. Fikk ligge i vaskemiddel over natta.

Ble mye skylling for å få ut såpa. Så impregnering.

Fant ut at jeg like så gått kunne bruke hele flaska.

Slik så vannet ut. Ble bare et par skyllevann. Testet ei bukse, en caps og den lette vindjakka i imprignerea, for å bruke den opp. Mulig jeg kunne ha greid meg med mindre vann og mindre impringering, men hadde blitt knotete.

Vekt før sentrifuge.

Tennisballer 3 stk, og stadig ta den ut og riste den, pluss at tennisballene havner inni… fyller hele trommelen!

Vekt etter tørketrommel. Den var 736 gram før, men målt på ei annen vekt, og puttet i en brødpose. Fant bare ei fjær i tørketrommelen, så vekta er nok omtrent lik. Om impregneringa tilfører noe vekt veit jeg ikke.

Slik ble resultatet. Ble litt jobb med å få rett dunfordeling igjen, men den kom seg i stor grad når det gjaldt hvor flyffy den var. Lukta ble også mye bedre🤗, selv om den er luftet mye.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder